05 / 05 / 2024

istanbul mimari yapısı

istanbul mimari yapısı

İstanbul; vatanın birliği, tarih şuuru, mimarlık sanatı, musiki ve maviliğine doyum olmayan denizdir. Peki Kentsel dönüşüm ‘Aziz İstanbul’u imar edebilir mi?

İstanbul'a İstanbullular ihanet etti!

Serkan Akın, "Parsel büyüklükleri değişmediği için Esenyurt'tan ya da Bağcılar'dan daha sıkışık bir yerleşimin ortaya çıktığını göz ardı ederek, dip dibe ve iç içe yüksek binalarla İstanbul'a yapılan ikinci ihanetin hesabını hiçbir sözde İstanbullu veremez." diyor..

İstanbul'un mimarisini bozacak dikey yapılaşma kabul edilemez!

Başbakan Davutoğlu,“Yedi tepenin üzerindeki güzel mimariye şirk koşacak şekilde bir dikey mimari, kim yaparsa yapsın kabul edilemez” dedi.

Mimar Ali Konya: İstanbul Dubai’ye benzemeye başladı!

Mimar Ali Konya ; “İstanbul'un silüeti her geçen gün değişiyor. Kent birbiri ardına yükselen gökdelenlerle ayrı bir görüntü kazanırken, Dubai olma yönünde de gitgide ilerliyoruz” dedi.

Fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki fark!

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran şimdi de fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki farkı açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı...

Seçerbab İnşaat Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seçerbab İnşaat Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seçer Bab tarafından kuruldu.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Üniversal Mimari Yapı İnşaat Otomotiv Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üniversal Mimari Yapı İnşaat Otomotiv Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 6 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Hakan Kara, Hasan Oğuz ve İsmail Taşköprü ortaklığında kuruldu.

Atalar Mimari Yapı Mühendislik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atalar Mimari Yapı Mühendislik Ve Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Celal Atalar tarafından kuruldu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

Kaf Mimari Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kaf Mimari Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Yüşa Niyazi Çolak tarafından kuruldu.

Vdg Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vdg Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Doğan Gezek tarafından kuruldu.

Demsa Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demsa Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Demirci tarafından kuruldu.

Uzunlar Mimari Yapı Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzunlar Mimari Yapı Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ferruh Uzun tarafından kuruldu.

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi!

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi....

Ceylan Mimari Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Ceylan Mimari Yapı Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Mustafa Ceylan tarafından kuruldu.

istanbul mimari yapısı Haberi

istanbul mimari yapısı

Star Gazetesi'nden Harita Mühendisi Yunus Emre Tozal bugün "Kentsel dönüşüm 'Aziz istanbul'u' imar edebilir mi?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazının detayları...


Rasim Özdenören, insanın yalın halde kâinatta yaşayamayacağını, kâinatı kendisine yaşanabilir kılma çabasının fıtratında varolduğunu belirtirken, insanın örtme örtünme hissinin elbise ve şehir inşa etmeyle vücut bulduğunu belirtir. (Rasim Özdenören-Kent İlişkileri) İnsanın yaşayacağı yeri inşa etmesi, tarih boyunca birike birike süregelmiş, biriktikçe şehirler de insanlar gibi zenginleşmiştir. Bağdat’ın, Kudüs’ün, Paris’in ya da Berlin’in içinde taşıdığı şey, bünyesinde yaşadığı insanların kâinatta keşfettikleri ve yorumladıklarından ibarettir. Bağdat bir ilim şehriyken, kütüphaneler dolusu kitapların geleceği, şehrin de geleceğini etkilemiş ve ne zaman kütüphaneler yakılıp yıkıldıysa Bağdat da o vakit harabeye dönmüştür. Endülüs de öyledir Saraybosna da Roma da Berlin de....