03 / 05 / 2024

İstanbul öğretmenevi

İstanbul öğretmenevi

1991 yılında Validebağ Korusu içindeki Adile Sultan Kasrı restore edilerek öğretmen evi haline getirilmiş. Adile Sultan Kültür Merkezi adıyla açılacak olan öğretmen evinden öğretmenlerin dışında halk da yararlanabilecekmiş.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Beyoğlu Öğretmenevi hizmet binasının bir vakfa devredildiği iddiası mecliste!

Beyoğlu Öğretmenevi hizmet binasının bir vakfa devredildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris'teki öğretmenevi ve polisevi sağlık çalışanlarına tahsis edildi!

Marmaris'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık çalışanlarına öğretmenevi ve polisevi tahsis edildi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Samsun Atakum'a öğretmenevi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum'a öğretmenevi müjdesi verdi.

Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu'nun inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu'nun inşaatında önemli derecede ilerleme sağladı.

Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacak?

Edirne Öğretmenevi otelinin de bulunduğu ana bina, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılan deprem etüdü sonrasında depreme uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştı. Peki, yeni Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacak? CHP'li Gaytancıoğlu sordu...

Kırıkkale Keskin Öğretmenevi'nin inşaatı başladı!

Kırıkkale'de hayata geçirilecek Keskin Öğretmenevi'nin inşaatı başladı. Keskin Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Dede Yıldırım inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Zeytinburnu Öğretmenevi yıkılıyor!

Senelerdir eğitimcilere ve ilçedeki vatandaşlara hizmet veren Zeytinburnu'ndaki öğretmenevi kapatıldı. Boşaltma işlemlerinin başladığı öğretmenevinin yıkılacağı belirtildi.

Trabzon Öğretmenevi'nin temeli atılıyor!

Toplam 6 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan Trabzon Öğretmenevi projesinin temeli atılıyor.

Manisa Öğretmenevi Kavşağı kamulaştırma bekliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, yapımında son aşamaya geçilen Öğretmenevi Kavşağı’nı inceledi.

Trabzon Öğretmenevi ve ortaokulu inşaatı başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kent yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Trabzon Öğretmenevi ve ortaokulu inşaatı başladı.

İstanbul öğretmenevi Haberi

İstanbul öğretmenevi



Halk da yararlanacak


Öğretmene sultan kasrı


   ÜSKÜDAR Validebağ Korusu içinde Adile Sultan Kasrı yeniden restore edilerek öğretmen evi haline getirildi. 1853 yılında Abdülhamit'in kızı Adile Sultan için yaptırılan saray yavrusu yapı, uzun yıllar metruk halde durdu. Yaklaşık bir yıl önce restorasyon çalışmalarına başlanan Adile Sultan Kasrı, önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol tarafından açılacak. Adile Sultan Kültür Merkezi adıyla açılacak olan öğretmen evinde sinema, konferans, tiyatro, sergi ve konser salonları ile kafe ve restoran bulunuyor. Öğretmenlerin dışında halkın da yararlanabileceği tesiste, piknik alanları, spor sahaları, koşu ve yürüyüş yolları ile çocuk bahçelerinin yapımı sürüyor.


Milliyet Gazetesi 13 Eylül 1991



Abdullah...