05 / 05 / 2024

İstanbul olası deprem kayıp tahminleri

İstanbul olası deprem kayıp tahminleri

İstanbul depremine hazırlık için, kentsel dönüşüm hemen başlatılırsa yaşanacak yıkım en aza indirgenebilir. İstanbul depreminde yaklaşık 10 bin bina çok ağır hasar görecek, kentsel dönüşüm başlarsa binalar 30 milyar TL'ye yenilenebilir...

Prof. Dr. Naci Görür 'Bu anormal olasılık' dedi ve uyardı: 7.6'ya kadar deprem bekliyoruz!

Kahramanmaraş depremlerinden sonra deprem uzmanları olası İstanbul depremi ile ilgili uyarılarına devam ederken, Prof. Dr. Naci Görür de katıldığı bir canlı yayında İstanbul'a ilişkin yeni bir uyarı yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Osman Bektaş: Kuzey Marmara Fayı enerjisini harcadı ancak 7'den küçük deprem üretebilir!

Prof. Dr. Osman Bektaş, X sosyal medya hesabından İstanbul'un deprem senaryolarını yazdı ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bektaş'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Murat Kurum: İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması güvenlik meselemiz!

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, ''İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. ''dedi.

Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi

Milyonlarca insan olası İstanbul depremi ile ilgili uzmanların yorumlarını takip etmeye devame diyor. Konuyla ilgili Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi. 

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa için 7'den büyük deprem ile ilgili olarak uyarı yaptı. Buna göre, deprem tehlikesinin yükseldiğine dikkat çeken Sayın Bektaş, "İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var" ifadelerini kullandı.

Marmara'da 16 tane yıkıcı deprem oldu, şimdi 17'ncisi bekleniyor! Deprem uzmanı en yakın tarihi verdi!

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası büyük İstanbul depremi için tarih verdi ve riskli yerleri tek tek sıraladı. İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması!

İstanbul'da 2030'a kadar büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, İstanbul depremi ve Kıbrıs adasındaki deprem riskine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz'de deprem tehlikesinin, dünden daha fazla artmış olduğunu ve bölgede 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığına dikkati çekti.

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm konutları 2024'te teslim edilecek!

Marmara'da beklenen olası deprem kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da da çalışmalar tam gaz devam ediyor. 

İstanbul'un deprem ivmelerini ölçebilecek kapsamlı harita hazırlanıyor!

İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, İstanbul'un deprem ivmelerini ölçebilecek kapsamlı haritanın hazırlandığını belirtti ve detayları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Kartal Belediyesi olası İstanbul depremi farkındalığı için deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel gerçekleştirdi. 

Kandilli açıkladı: İstanbul'u büyük bir yıkım ve kaos bekliyor! Olası büyük depremde megakentte tsunami de olacak! 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminde tsunami beklendiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut, arsa, tarla... Gayrimenkul yatırımcısının gözü Trakya'da!

Türkiye'de beklenen olası Marmara depremi vatandaşları harekete geçirdi. Bu kapsamda İstanbul'da deprem riski olan bölgelerde oturanlar çevre kentlere göç etti. 

İstanbul olası deprem kayıp tahminleri Haberi

İstanbul olası deprem kayıp tahminleri

Türkiye beşik gibi sallanırken, büyük İstanbul depremi hakkında da uzmanlar tarafından açıklamalar yapılıyor. Büyük İstanbul depreminin şiddeti, zamanı, en çok nereleri etkileyeceği gibi soruların yanı sıra, ne kadar bina hasar alacak, kaçı ağır kaçı hafif hasarlanacak gibi sorularda merak konusu haline geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2009'da güncellediği deprem raporuna göre olası bir depremde 2 bin 500 ile 10 bin bina çok ağır hasar alacak.

Aydınlık gazetesinden Sıla Kemahlı'nın haberine göre, İstanbul depreminde çok ağır hasar alacak yaklaşık 10 bin bina olduğu öngörülüyor. Bu binaların tamamen yenilenmesinin maliyeti ortalama olarak 30 milyar TL civarında, daire başına 150 bin TL yenileme maliyeti düşer. Uzmanlar, devletin acil faizsiz kredi gibi seçenekler sunmasını ve bu binaların yapımının zorunlu hale getirilmesini talep ediyor.

İstanbul Büyükşehir...