05 / 05 / 2024

istanbul Öncelikli Müdahale Alanları

istanbul Öncelikli Müdahale Alanları

Depremden bu yana konut piyasasında yaşanan hareketlilik ev fiyatlarına yansıdı. Öyle ki ev ilanlarına; “boğaz manzaralı”, “toplu taşımaya yakın” gibi özelliklere eylül ayı sonrasında “depreme dayanıklı ev”, “yeni bina” gibi ifadeler eklendi.

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

Konut sitesindeki aidatlara yüz yüzün üzerinde zam yapıldı, çıkan kavgaya polis müdahale etti!

Başkent Ankara'da aidat ücretine yüzde yüzün üzerinde zam gelmesine tepki veren site sakinleri ile yönetici arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti...

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

Ekonomist Özgür Demirtaş geçtiğimiz hafta açıklanan Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili açıklamalarda bulunarak ''Bankalar dolara müdahale etmesin'' dedi. 

Dolar arama günlerine geri dönebiliriz diyen Ekonomist Atilla Yeşilada isyan etti! Kapalıçarşı’ya müdahale edilebilir

Ekonomist Atilla Yeşilada az önce twitter hesabı üzerinden Kapalıçarşı'ya müdahale edilebileceğini, döviz büfelerine komisyon kuralı gibi kısıtlamaların da olabileceğini söyledi. 

Büyük İstanbul depremine hazırlık: Acil müdahale senaryosu hazırlandı! 

SBÜ Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, olası İstanbul depremine hazırlık konusunda açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Asgari ücrette flaş son dakika açıklaması! 2023 asgari ücrette en kapsamlı müdahale!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücrete önümüzdeki aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyarak en kapsamlı şekilde müdahale edeceğiz'' ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Piyasa Kahini İslam Memiş dolara müdahale edilecek dedi! Net tarihi resmen açıkladı! Sağlam bir tokat geliyor...

Dolara müdahale edilecek diyen piyasa Kahini İslam Memiş ''dolara sağlam bir tokat geliyor'' diyerek net tarihi açıkladı.

Araba alacaklara yetkili isimden müjde: 'ÖTV'ye çok yakında müdahale...'

Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, arabalara uygulanan özel tüketim vergisine (ÖTV) müdahale beklediğini açıkladı.

Dolara peş peşe müdahale sinyali! 'Durmak yok yola devam' diyerek açık açık söyledi

Dolara önümüzdeki günlerde peş peşe müdahale bekleniyor. IMF'nin dün açıkladığı doların dünya ekonomisinde kapladığı rezervlerin son 20 yılın dibini gördüğü açıklamasından sonra paranın patronları harekete geçti. Doların değerini artırmak için düğmeye basılacak.

Altın uzmanı İslam Memiş açıkladı! Hafta sonu müdahale gelebilir

Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş, hükümetin artan döviz fiyatlarını durdurabilmek için hafta sonu müdahale edebileceğini ve bunun da altın fiyatlarını etkileyebileceğini söyledi.

Altın kahini Memiş'ten hayati uyarı! Yarın müdahale gelebilir! Merkez Bankası alarmda!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolardaki ve gram altındaki yükselişle ilgili son dakika açıklamaları yaptı. Yaptığı açıklamada 'Müdahale' öngörüsünde bulunan İslam Memiş, yarınki karara da dikkat çekti. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Merkez Bankası'ndan dövize 5. müdahale!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı açıklamada döviz kurlarındaki sağlıksız fiyat oluşumları sebebiyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini belirtti.

istanbul Öncelikli Müdahale Alanları Haberi

istanbul Öncelikli Müdahale Alanları

İstanbul’u bekleyen büyük deprem gündemi meşgül etmeye yetiyor. Farkındalık sorunu tartışılırken depremin vurduğu bir diğer alan olan konut fiyatlarındaki dalgalanma ise sürüyor. Uzmanların uyarıda bulundukları “büyük İstanbul depremine” karşı tüketicinin içinde bulunduğu “deprem psikolojisi” konut sektöründe beklenmedik bir dalgalanmaya neden oldu. 

Faizler, konut fiyatları, çevre, altyapı gibi özelliklerin hızla değiştirği sektörde artık yalnızca arz-talep dengesini yakalamak yeterli olmuyor. Öyle ki ev ilanlarına; “boğaz manzaralı”, “toplu taşımaya yakın” gibi özelliklere eylül ayı sonrasında “depreme dayanıklı ev”, “yeni bina” gibi ifadeler eklenmeye başladı. 

Mediacat'te yer alan habere göre; tüketicinin konut alma/kiralama hakkında değişen tutumları güçlü bir değişime gebeyken konut fiyatlarında nasıl bir hareketlilik yaşanıyor, dahası nasıl bir önlem planı hazırlığı içerisindeyiz? GABORAS’ın verileri ışığında depremden beri konut sektöründe yaşanan hareketlilik incelendi.

Rakamlar ne diyor?

26 Eylül 2019'da İstanbul...