03 / 05 / 2024

İstanbul raylı hat

İstanbul raylı hat

1999 yılında Taksim - Levent arasında çalışacak olan İstanbul Metrosu inşaatı tamamlanmak üzereymiş. İstasyonların yürüyen merdivenleri monte edilmiş ve 21 - 22 Mart'ta deneme seferleri yapılacakmış.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında İstanbul'daki Altunizade-Bahçelievler ile Konya stadyum şehir hastanesi raylı sisteminin bakanlık tarafından yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Raylı sistem ağlarının toplam uzunluğu 340 kilometre oldu!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağının toplam uzunluğunun  340 kilometreye kadar çıktığını belirtti. 

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan büyük kayıplar yeniden gözleri İstanbul’a çevirdi. Yer bilimciler olası İstanbul depremini hatırlatarak daha fazla gecikmeden gerekli önlemlerin alınmasını dile getirirken, geniş cepheli dükkanlar için kolonları kesilen binalara dikkat çekiliyor.

İstanbul'un raylı sistem çalışmalarında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da inşası süren raylı sistem çalışmalarıyla ilgili konuştu.

İstanbul'da raylı sistem atağı! Metro inşaatları tam gaz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Hakan Çelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul'daki metro çalışmalarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Hakan Çelik'in 'İstanbul'da raylı ulaşım hamlesi' başlıklı yazısı...

İstanbul'daki raylı sistem uzunluğu 354,3 kilometreye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu raylı sistemlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İstanbul'daki 251 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 354,3 kilometreye yükselteceğiz." dedi

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Alpkökin: İstanbul'da durdurulmuş bir metro hattı yok!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin İstanbul'daki raylı sistem projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul'un raylı sistem uzunluğu 363 kilometreye ulaşacak!

Raylı sistem projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'un raylı sistem uzunluğunu 363 kilometreye ulaşacağını kaydetti.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde test sürüşleri tamamlandı!

Antalya'da hayata geçirilen 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde tüm testler başarıyla tamamlandı.  Varsak-Müze arasındaki yeni hat önümüzdeki hafta yolcu taşımaya başlayacak. 

7 ile 185 kilometrelik raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Gaziantep olmak üzere 7 ayrı şehirde 14 hatta yaklaşık 185 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapım çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı. Projenin ilk etabı 2014'te hizmete açılacak. 

İstanbul raylı hat Haberi

İstanbul raylı hat



Bir yolcusu eksik


Metro deneme seferine neredeyse hazır. Yürüyen merpen bitmek üzere, elektrik tesisatı döşeniyor, duvarları süsleyecek çiniler monte ediliyor.


Metro'nun Taksim-Levent arasındaki deneme seferleri 21-22 Mart'ta...


Yeraltı, hareketli


   METRO'nun deneme seferlerinin hiç bir aksaklıkla karşılaşılmadan gerçekleştirilmesi hedefleniyor ve bunun için her türlü önlem alınıyor. Taşeron firma sayısı artırıldı. İşçi sayısı ise 300'den 600'e çıkarıldı. Metro, deneme seferine son hızla ve gelin gibi hazırlanıyor.

   

Son rötuşlar

   

   TAKSİM-Levent hattına elektrik verecek 34.500 kilovat gücündeki kablolar döşeniyor. İstasyonların yürüyen merpenleri monte edildi. İstasyon duvarlarını süsleyecek İznik Çinileri'nin montajı bitmek üzere. Metro 21-22 Mart'taki deneme seferlerine eksiksiz hazırlanmış olacak. ŞENOL BAŞTAKAR


Sabah...