17 / 05 / 2024

İstanbul ruhsat alma süresi

İstanbul ruhsat alma süresi

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB, yatırımcıları İstanbul’a çekmek için attığı adımlara bir yenisini ekliyor. Ruhsat verme sürelerini kısaltarak yerli ve yabancı yatırımcıların İstanbul’a güvenini artırmayı planlıyor.

Beşiktaş'taki yangın 29 kişiye mezar oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Binaya ruhsat verenler kim?' diye sordu!

29 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Beşiktaş'taki gece klübünde çıkan yangın günlerdir hafızalardan silinmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan Binaya ruhsat verenler kim?' diye tepki gösterdi.

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

1952 yılında İstanbul'da 570 konuta kat ilavesi ruhsatı verilmiş!

1952 yılında İl Genel Meclisi tarafından İstanbul'un bazı semtlerine kat ilavesi ruhsatı verilmesine karar verilmiş. 

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul'un ruhsatını aldı! Firuzköy'e 400 yeni konut geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Gölyaka İstanbul'un ruhsatının alındığını açıkladı. Bu kapsamda İstanbul Firuzköy'de 429 adet bağımsız birim inşa edilecek. Söz konusu projede 400 adet konut yer alacak.

Özak GYO, Duyu Göktürk'ün ruhsatını aldı! Göktürk'e 141 konutluk yeni proje geliyor!

Özak GYO İstanbul Göktürk'te hayata geçirilecek olan Duyu Göktürk projesinin ruhsatını aldı. İşte ayrıntılar... 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Next Level İstanbul'daki 205 bağımsız bölümün ruhsatı alındı! 8.1 milyar TL'lik proje başlıyor!

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Next Level İstanbul'daki 205 bağımsız bölümün ruhsatı alındı.

Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı! Göktürk'e 118 yeni konut geliyor!  

Koray GYO Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı. Erikli Evleri projesi, İstanbul'un gözde lokasyonlarından Göktürk'te inşa edilecek. Peki Erikli Evleri projesinde kaç konut var? İşte Erikli Evleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 8. Etap'ın ruhsatı alındı! 296 bağımsız bölüm geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden İstanbul Başakşehir'deki "İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" çerçevesinde, 296 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatının alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Dap Levent 1. Etap'ın ruhsatı alındı! 448 yeni konut geliyor!

Ruhsatı alınan DAP Levent 1. Etap projesi Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul Sarıyer'de hayata geçirilecek. 

Akiş GYO Caddebostan gayrimenkulü için ruhsat başvurusu yaptı!

Akiş GYO İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Erenköy Mahallesi'nde kain ve T.C. Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Pafta No. 106, Ada No. 1435 ve Parsel No. 39'da kayıtlı taşınmaz ile ilgili olarak yapı ruhsatı düzenlenmesi talebiyle Kadıköy Belediye Başkanlığı'na müracaat etti.

İstanbul ruhsat alma süresi Haberi

İstanbul ruhsat alma süresi

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Yatırım Ajansı (İYA) ve Zabıta Daire Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü, gerek yurtdışı gerek yurtiçi yatırımlara rehberlik ederek mega kent İstanbul’da iş kurmada kolaylık sağlıyor.

İBB'de yer alan habere göre, proje çerçevesinde fabrika kurulumu gibi Birinci Sınıf Gayrisıhhî Müesseselere, 5 iş günü içinde yer seçimi ve tesis kurma izni, deneme izni veya açılma ruhsatı verilecek. Akaryakıt ve/veya LPG/LNG/CNG otogaz satış istasyonları, açık ve kapalı otopark işletmeleri en seri biçimde ruhsatlandırılacak. Ayrıca, diğer tüm iş yerleri ile ilgili rehberlik hizmeti sunularak, yetkili idarenin ilçe belediyesi olduğu durumlarda da gerekli yönlendirmeler yapılabilecek.

RUHSAT ALMA SÜRELERİ KISALIYOR

Projenin asıl amacı, en uygun yere yatırım yapılmasını sağlayarak, ruhsatlandırma aşamasında sorun meydana getirecek durumları önceden saptayıp, tüm yerli...