25 / 07 / 2024

istanbul sahil dolgu projesi

istanbul sahil dolgu projesi

İstanbul'un iki yakasında, denize dolgu alanlar üzerine inşa edilmesi planlanan kültür merkezi ve meydanlar için çalışmalara başlanıyor. Maltepe Sahili'nde 1 milyon metrekarelik dolgu yapılacak

İstanbul depremi için flaş uyarı: Uzman isim sahil yolunu işaret etti! 

Prof. Dr. Halit Özen, İstanbul'da meydana gelebilecek olası bir depremde, doğu-batı istikametinde sahil yolu, D-100 karayolu, TEM Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu'ndan meydana gelen 4 koridordan en az ikisinin açık tutulması gerektiğini belirtti. İşte o uyarılar...

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Deniz İstanbul Bahar Rezidans'ın lansmanı yapıldı! İstanbul’un marinalı tek sahil kasabasında lansman fırsatı!

Şehir yaşamına değer katan nitelikli projelerin sahibi Keleşoğlu Holding imzasıyla hayata geçirilen mega kent İstanbul’un marinalı tek sahil kasabası Denizİstanbul'un yeni etabı ‘Bahar Rezidans’ın lansmanı yapıldı. İşte detaylar...

İstanbul sahil şeridindeki evler için mahkemeden karar!

İstanbul'da Büyükçekmece, Selimpaşa, Kumburgaz ve Silivri’de, sahil şeridinde kalan binlerce yazlık sahibi sevindiren haber geldi. Kamuya ait alanda inşa edildikleri gerekçesi ile yıkımı istenen evler ile ret kararı alındı.

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Trabzon Gülcemal Projesi üç etap halinde tamamlanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğl yaptığı açıklamada Trabzon Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin, Trabzon için çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

İstanbul'un sahil şeridi risk altında!

Jeofizik uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu, İstanbul için kritik deprem uyarılarında bulundu. Gündoğdu, İstanbul'un sahil şeridinin tamamında risk olduğunu söyledi.

Rize'de otopark sorunu çözülüyor!

Rize'de otopark sorunu çözmek amacıyla Rize Belediyesi, sahil dolgu alanında 700 araçlık açık otoparkı hizmete açmaya hazırlanıyor...

Trabzon Gülcemal projesi 3 etapta tamamlanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşlarla buluştu. Gümrükçüoğlu, sahil dolgu alanında inşa edilecek olan Gülcemal projesinden bahsetti.

Beykoz sahiline dolgu yapılıyor!

İstanbul büyükşehir belediyesi’nin (İBB) yürüttüğü sahil düzenleme çalışmaları dahilinde Beykoz sahiline dolgu yapılacak..

Trabzon sahil dolgu projesinde sona geliniyor!

Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi birinci etabında inşa edilen mendireğin yapımında sona geliniyor.

İstanbul’da dolgu alanlar 2.55 kilometreye ulaştı!

Denizden kazanılan alanların doldurularak kullanıma açılması,1980 yıllarında başlayan ve günümüze kadar gelen bir durumdur.

istanbul sahil dolgu projesi Haberi

istanbul sahil dolgu projesi



Kazlıçeşme Meydanı'nın özel mülkiyet olması sebebi ile siyasi parti mitinglerinde sıkıntılar yaşanmaya başlayınca yeni miting alanı yapma çalışmalarına başlandı. Avrupa Yakası'nda Yenikapı'da planlanan meydan için, Anadolu Yakası'nda ise Maltepe Sahili düşünülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından dolgu işlemleri için gerekli izin verilirken 1 milyon metrekarelik alana 2 milyon kamyonluk dolgu yapılması hedefleniyor. 


Maltepe Sahili'nde denize dolgu yapılarak yeni etkinlik alanı oluşturmak amacıyla 2011'de ön izin alındı. Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan çalışmaya göre Küçükyalı Kültür Merkezi ile Maltepe İDO İskelesi arasındaki sahil şeridinde dolgu yapılacak. 3.5 kilometrelik sahil şeridi boyunca denize doğru 400 metrelik alan oluşturulacak. Marina, tekne barınağı ve etkinlik alanı olarak kullanılacak yeni alanın oluşturulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan plan yapma izni alındı. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan ikinci...