30 / 04 / 2024

istanbul sakarya nehri

istanbul sakarya nehri

Metropol şehrin su ihtiyacını karşılamak için Melen’den sonra Sakarya Nehri’nden de su alınmaya başlandı. Ancak bu da yetersiz kalınca İSKİ’nin, Meriç Nehri’nden İstanbul’a su tahsis edilmesini istediği ortaya çıktı.

İstanbul ve Sakarya'da iki arsa satılacak! İstanbul'da arsa arayanlar dikkat!

İstanbul ve Sakarya'da yer alan iki adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 12 Mart ve 13 Mart tarihlerinde yapılacak.

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

İstanbul ve Sakarya'da 2 arsa satılıyor! 120 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Sakarya'da yer alan 2 adet arsayı satıyor. İşte fiyat bilgisi ve tüm merak edilenler...

Reysaş GYO'dan İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'daki gayrimenkulün değerleme raporu!

Reysaş GYO İstanbul Tuzla, Sancaktepe ve Esenyurt'taki, Kocaeli Esenyurt'taki ve Sakarya Arifiye'deki toplam 6 gayrimenkulünün 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Sakarya Nehri asıl yatağına kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Gebze kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Zeki Toçoğlu, şehrin güneyi için projelendirdikleri 200 kilometreyi aşan kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindiğini, 57 milyonluk yatırımla Pamukova ve Geyve'nin yanında Sakarya Nehri'nin de geleceğini garanti altına aldıklarını bildirdi.

Sakarya Sev Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Esenler Şubesi açıldı!

Sakarya Sev Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Esenler Şubesi 10 bin sermaye ile 18 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası Bayrampaşa'da açıldı.

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi. Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımları uzun yıllar ilçelerimizin ihtiyacını karşılayacak. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” dedi.

Karasu Ekşioğlu City ulaşım!

Karasu Ekşioğlu City ulaşım bilgileri kapsamında proje Sakarya İl'i Karasu İlçe' sinde ormanın bittiği yerde, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu noktada yer alıyor. Projede toplam 400 adet daire bulunuyor.

Ömer Faruk Sakarya'dan Seyhan Nehri köprü önerisi!

Çukurova Genç İşadamları Demeği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya. Adana Büyükşehir Belediyesi'ııin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin 'Sonsuzluk' temasıyla inşa edilmesini ve Atatürk adının verilmesini önerdi.

Seyhan Nehri'ne inşa edilecek köprülerden birinin adı Atatürk olsun!

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin ‘Sonsuzluk’ temasıyla inşa edilip, "Atatürk" adının verilmesini önerdi.

istanbul sakarya nehri Haberi

istanbul sakarya nehri

Yaz aylarının kurak geçmesi sebebiyle İstanbul’a içme suyu sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 20’lerin altına düştü. Buharlaşmanın da eklenmesiyle şehirde günlük su tüketimi 3 milyon metreküpe çıktı. Bunun üzerine mega şehrin su ihtiyacının karşılanmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ),  bir yandan Melen Çayı’ndan alınan suyun miktarını artırırken diğer yandan Sakarya Nehri’nden de su almaya başladı. Ancak Sakarya’dan alınan suyun da yetersiz kalması üzerine İSKİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne (DSİ) bir yazı yazarak İstanbul’un su arz güvenliği açısından Meriç Nehri’nden 5 metreküp/sn’lik suyun İstanbul’a tahsis edilmesini istedi. Bakanlık ve İSKİ kaynaklarından alınan bilgiye göre, Meriç’in suyu İstanbul’un Batı yakası için kullanılacak. Kirli ve kimyasal atıklar içerdiği...