18 / 05 / 2024

İstanbul sarnıçları ziyaretçi sayısı

İstanbul sarnıçları ziyaretçi sayısı

Yapımı asırlar öncesine dayanan kentteki tarihî sarnıçlara yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da; Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi çok sayıda sarnıç önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

İhlas Gayrimenkul Avcılar projesi için düğmeye bastı! Firuzköy'e yeni proje geliyor!

İhlas Gayrimenkul, İstanbul Avcılar Firuzköy'deki yeni projesi için düğmeye bastı. Şirketten konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

Çankırı, konumuyla yatırımcıların iştahını kabartıyor!

Çankırı’nın, Ankara ve İstanbul gibi metropollere yakın olması ve teşvikte 5’inci bölge desteklerinden faydalanması, yatırımcıları Çankırı’ya çekiyor. İldeki organize sanayi bölgeleri özellikle konumlarıyla yatırımcıların iştahını kabartıyor...

Türkiye'nin mega projeleri yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, mega projelerin yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını söyledi.

Aston Avcılar Projesi için düğmeye basıldı!

İstanbul Avcılar İlçesi'ne bağlı Firüzköy Mahallesi'nde yükselecek Aston Avcılar Rezidans ve Ticaret Merkezi Projesi için çalışmalar başladı. Projenin 2020 yılı Aralık ayı gibi tamamlanması planlanıyor..

22. EVTEKS Fuarı 140 bin ziyaretçi hedefliyor!

Alanında dünyanın 2'nci en büyük fuarı olan 22. EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 140 bin ziyaretçi hedefliyor. Fuar CNR EXPO Yeşilköy'de 21 Mayıs'a kadar sürecek.

AVM'lerde ciro ve ziyaretçi yüzde 40 azaldı!

“Paniği ilk defa rakamlara yansımış haliyle gördük” diyen AYD Başkanı Belgü, Ankara ve İstanbul’da patlayan bombaların ardından hafta sonu AVM’lerin ziyaretçi ve cirolarında yüzde 30-40 düşüş olduğunu söyledi.

Gebze Center'a beş yılda 49.5 milyon ziyaretçi!

Doğuş GYO tarafından 2010'da 185 milyon dolar yatırımla inşa edilen, JLL Türkiye tarafından yönetilen Gebze Center, beş yılda 49.5 milyon ziyaretçi ağırladı. İşte ayrıntılar...

ÖzdilekPark İstanbul'a bir yılda 9 milyon ziyaretçi!

ÖzdilekPark İstanbul, geçtiğimiz yıl eylül ayında ziyaretçilerine kapılarını açtı. AVM, toplam 45 bin metrekare kiralanabilir alan, 5 kat ve 170 mağazasıyla 9 milyon ziyaretçi ağırladı.

Dünyada en çok ziyaretçi çeken şehirler arasında İstanbul 5'nci sırada!

İngiliz Independent sitesinde yer alan analizde, Dünya genelinde yılda en çok ziyaretçi çeken şehirler listesinde Londra ilk sırada, İstanbul ise beşinci sırada yer aldı.

İstanbul sarnıçları ziyaretçi sayısı Haberi

İstanbul sarnıçları ziyaretçi sayısı

Suyu biriktirmek maksadıyla yapılan sarnıçlar, şimdi turistlere hizmet ediyor. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, "Yerebatan Sarmcı, Ayasofya Müzesi'nin yarısı kadar ziyaretçi alıyor. 2014'te 2 milyon 120 bin 862 kişi ziyaret etti. Bu demek ki sarnıçlara büyük ilgi var. Onun için bunları daha çok kültür ve turizm amaçlı kullanmalıyız. Tabü ki farklı etkinliklerle de değerlendirilebilir" dedi. 


Sarnıçların gelecek nesillere aktarımında dikkat edilecek en önemli noktanın koruma ve kullanma dengesi olduğunu vurgulayan Bilgili, şöyle devam etti: "Kullanmadan korumak pek mümkün değil. İyi hesap ederek fonksiyonlar vermemiz gerekiyor. Turizm amaçlı kullanılabilir, müze yapılabilir, sarnıcın kendisi sergilenebilir, etkinlik alanı olabilir. Ticari kaygıların da ön plana çıkmaması şart." İstanbul'un görkemli yapılarından Bazilika Sarnıcı, Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından inşa edildi. Suyun...