27 / 04 / 2024

İstanbul seçimleri 2019

İstanbul seçimleri 2019

Çanakkale'de satılmayı bekleyen konutlar ve alıcılar İstanbul seçim sonuçlarının netleşmesinden sonra, para piyasalarının alacağı konuma göre şekillenecek.

Borsa İstanbul'da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84 değer kaybetti: Kentsel dönüşüm tepkisi!

31 Mart seçimleri sonrasında, ilk işlem gününde yön arayışında olan Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisselerinde yaşanan negatif tepkiler dikkatleri çekti. İşte borsadaki son durum... 

31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Konut fırsatçıları yerel seçimleri bekliyor!

Konutta hem alıcılar hem de satıcılar kendine milat olarak merakla beklenen yerel seçimleri belirledi. Yerel seçimler sonrasında fiyatların ne kadar olacağını öngöremeyen alıcılar harekete geçerken, satıcılar da ilanlarını dondurma ve yerel seçimler sonrası zam yapmanın peşine düştü.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Seçim sonrasında özel tüketime sert fren geliyor! Artık alış veriş yapmak hayal olacak!

Üç yıllık yeni Orta Vadeli Program, “sıkı para” politikası ile ekonomiyi soğutma ve özel tüketiminin baskılanması sinyalini verdi. Ancak bu politikaların Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında uygulanması bekleniyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsa haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında gündemden düşmeyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,51 artışla 4.840,44 puandan başladı.

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

İnşaat sektöründen seçim sonrası çağrı geldi. Sektör temsilcileri, 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimleri sonrası üretim ve satışları artırıcı politikaların hızla devreye alınmasını talep ediyor.

Seçim yasakları başladı! Hemen buraya bakın!

Seçim yasakları çerçevesinde, 28 Mayıs tarihinde saat 18.00'den itibaren, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili propaganda yasağı başladı. Bu yasak kapsamında, tüm yayın organları 24 saat boyunca seçim, seçim sonuçları, tahminler ve yorumlar hakkında haber yapamayacak.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Çiftçiler tedirgin! Hasat başladı ama fiyatlar seçim sonrasına kaldı!

Önceki sezon 19.8 milyon tonluk rekolteye ulaşan buğdayda hasat başladı. TMO’nun fiyat açıklaması ise 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri sonrasına kaldı. Ürünün elinde kalacağını düşünen çiftçi, zarar edeceği düşüncesiyle tedirgin.

Seçim sonrası piyasalarda acı reçete beklentisi hakim!

Seçimin ilk turundan sonra kredilerin dondurulması ve kredi kartlarına getirilen nakit çekme yasağı iş dünyasının tepkisi üzerine yumuşatılmasına rağmen pazar günü yapılacak ikinci tur seçimleri sonrasında radikal kararların alınması bekleniyor.

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Merkez Bankası, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 25 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, en son nisan ayında yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Özgür Demirtaş Borsa'da parası olanları uyardı! Yatırımcılar bu habere dikkat

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Genel Seçimlerden sonra Profesör Özgür Demirtaş, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında Borsa İstanbul'da meydana gelen ve büyük kayıpla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul seçimleri 2019 Haberi

İstanbul seçimleri 2019

İstanbul'da Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararlar Çanakkale'deki konut satışlarının şekillenmesini sağlayacak. Türkiye’nin gözü kulağı Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul için vereceği karara çevrildi. Sonuçları 17 gün sonra açıklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu dahil, Türkiye’deki seçmenlerin gözü, kulağı YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal edip etmeyeceğine çevrildi.

Çanakkale Gündem'de yer alan haberde; YSK alacağı kararla Çanakkale’de ekonomik hareketliliğe de yön verecek. Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural ile yapılan röportajda Vural, "Şu anda müteahhitler ve yatırımcılar YSK’ın İstanbul için vereceği kararı bekliyor" ifadelerini kullandı. 

Krizin inşaat sektörüne de yansıdığını vurgulayan Vural, "Ülkemiz yerel seçimleri atlattı, bahar aylarının gelmesi ile beraber morallerin yükseldiği bir döneme giriyoruz. Ülkemizin önündeki en büyük engel Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerini tescil etmesidir. Piyasadaki tüm ekonomik aktörler...