29 / 04 / 2024

istanbul sokakları

istanbul sokakları

1938 yılında Vali Kırdar, belediye hududu içindeki sokakların tamir edilmesi emrini vermiş ve bu iş bir rapor hazırlanmış. Hazırlanan rapora göre, sokakların tamir ve inşası 51 milyon liraya mal olacakmış.

1984 yılında İstanbul'da el değmemiş 6 binden fazla sokak varmış!

1984 yılında İstanbul'da el değmemiş 6 binden fazla sokak varmış. 20 binin üzerindeki cadde ve sokağın bakımı için ise 73 milyar lira lazımmış. İstanbul sokaklarının yüzde 35'i ham yol durumundaymış.

1961 yılında şehirdeki caddeler sınıflara ayrılacakmış!

1961 yılında İstanbul sokakları kaymakamlıklar tarafından sınıflandırılacakmış. Caddeler birinci ve ikinci sınıf olmak üzere değerlendirilecekmiş. Birinci sınıf caddelerde oto tamirciliği, balıkçı, tavukçu dükkanlarına ruhsat verilmeyecekmiş.

1945 yılında İstanbul yollarının onarılması için 200 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1945 yılında İstanbul sokaklarının uzunluğu bin 600 kilometreymiş. Bu yolların onarılması 2. Dünya Savaşı öncesinde 40 milyon liraya mal olacakken, harp sonrası onarım için gerekli olan para 200 milyon liraymış.

İstanbul sokaklarındaki metruk binalar tehlike saçıyor!

Mega kent İstanbul'daki metruk binalar adeta tehlike saçıyor. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin göz yumduğu ve İstanbullular için büyük tehlike arz eden bazı örnekler...

İBB Yaşayan Sokaklar projesini İstanbul’a uygulayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belçika’nın Gent şehrinde uygulanan Yaşayan Sokaklar Projesi’ni İstanbul’a uygulamak için düğmeye bastı. Seçilen iki pilot mahallede yeraltı otoparkları olacak.

1938 yılında İstanbul sokakları tamir edilecek!

1938 yılında Vali Kırdar, belediye hududu içindeki sokakların tamir edilmesi emrini vermiş ve bu iş bir rapor hazırlanmış. Hazırlanan rapora göre, sokakların tamir ve inşası 51 milyon liraya mal olacakmış.

1970 yılında İstanbul sokakları süpürge makinesi ile temizlenecekmiş!

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü 1968 yılında Almanya'dan iki adet süpürge makinesi getirtmiş ve bunları Adalar'da kullanmış. 1970 yılında ise bu makineler, geceleri İstanbul sokaklarını temizleyecekmiş.

1964 yılında İstanbul sokaklarında oynatılan ayılar öldürülecekmiş!

1964 yılında Belediye Meclisi, ayıların sokaklarda dolaştırılmaması yönünde karar almış. İstanbul Belediye Sağlık Meclisi'nin kararından sonra zabıtaca, sokak sokak dolaştırılarak çoluk çocuğa eğlence teşkil eden Kocaoğlanların beynine kurşun sıkılacakmış

1954 yılında İstanbul Belediyesi sokakları yıkamaya başlamış!

1954 yılında İstanbul Belediyesi, yolları ve yol kenarlarındaki yeşillikleri sulamakta kullanılan arazöz satın alarak, sokakları yıkamaya başlamış. O yıllarda bu uygulama sadece Beyoğlu Caddesi'nde yapılmış.

1935 yılında İstanbul sokaklarının isimleri değiştirilecekmiş!

11 Kanunusani (Ocak) 1935 yılında çıkan bir habere göre Türk örf ve kültürüne ananelerine ait olmayan sokak ve cadde isimlerinin değişmesi için İstanbul'da çalışmalara başlanmış.

Asmalı Sokaklar Bahçeşehir nerede?

Ödeme planı kapsamında 48 aya kadar sıfır faizle taksitlendirme yapılan Asmalı Sokaklar Bahçeşehir nerede sorusuna yanıt olarak İstanbul Bahçeşehir deniliyor. Projede 100 adet daire yer alıyor...

Dekar DK Asmalı Sokaklar ödemeleri!

Dairelerin alanlarının 123 metrekare ile 158 metrekare arasında değiştiği Dekar DK Asmalı Sokaklar ödemeleri kapsamında banka kredisi kullanılıyor. Projede teslimlerin 2015 yılında gerçekleşmesi planlanıyor...

Bahçeşehir Asmalı Sokaklar fiyat listesi!

100 adet konuttan oluşan Bahçeşehir Asmalı Sokaklar fiyat listesi için haberimizi okumanız yeterli. Projede; yüzme havuzu, spor alanları, otopark, dinlenme alanları, fitness center, oyun alanları yer alıyor...

Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla hizmete açıldı!

Dünya çapında 105’i aşkın ülkede aktif olan ve küresel ölçekte çok hızlı bir büyüme gösteren Carlson Rezidor Hotel Group’un Türkiye’deki aktif dokuz otelinden biri olan, İstanbul’un ilk SPA oteli “Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla" açıldı...

Radisson Blu Hotel & Spa, İstanbul'un ilk Spa oteli oldu!

Carlson Rezidor Hotel Group’un Türkiye’deki aktif dokuz otelinden biri olan, İstanbul’un ilk SPA oteli “Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla” kentin gürültüsünden uzakta, İstanbul’un tatil tadındaki yeni şehir oteli olarak konumlandı.

Asmalı Sokaklar Bahçeşehir adres bilgileri!

Asmalı Sokaklar Bahçeşehir adres bilgileri haberimizde mevcut. Projede; kapalı otopark, fitness center, yüzme havuzu oyun alanları, dinlenme alanları, yürüyüş alanları gibi sosyal imkanlar sunuluyor...

istanbul sokakları Haberi

istanbul sokakları



İstanbul sokakları


Sokakların yapılması için 51 milyon lira lazımdır. Belediye Terkos'tan kar etmeyecek.

    Vali ve Belediye Reisi Doktor Lütfi Kırdar, İstanbul sokaklarının pek harap ve perişan bir vaziyette olduğunu göz önüne alarak belediye fen işleri müdürlüğüne verdiği emir üzerine İstanbul Belediye hududu dahilindeki bütün sokakların inşa ve tamiri için alınacak tedbirler hakkında bir rapor hazırlanmıştır.

    Bu rapora göre, İstanbul sokaklarının tamamen tamir ve inşası için elli bir milyon liraya ihtiyaç vardır. Halbuki belediyenin bugünkü bütçe vaziyeti karşısında bu işin şehir varidatıyla temimine imkan yoktur.

    Bundan başka Gazi Köprüsü'nün inşası bir seneye kadar biteceğine göre bu köprüye...