28 / 12 / 2024

İstanbul tarihi eser imar

İstanbul tarihi eser imar

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beyoğlu, Fatih ve Üsküdar ilçelerinde bulunan 12 tarihi eseri ihya edilmeleri için imar planlarına işleme kararı aldı. Karar Meclis'ten geçti.

Fethi Paşa Korusu'na komşu Boğaz manzaralı tarihi köşk 58 milyon 500 bin liraya satılıyor!

Fethi Paşa Korusuna Komşu, Kapanmaz Koru ve doğanın incisi İstanbul Boğazı manzaralı tarihi eser köşk 58 milyon 500 bin liraya satılıyor.

Kandilli'deki 100 yıllık tarihi eser köşk 130 milyon TL'ye satılıyor!

Kandilli'de kısmi Boğaz manzaralı, 953 metrekare arsa üzerinde, 2 katlı ahşap köşk, 130 milyon liraya satılıyor. 

Suriçi’ndeki en güzel otellerin sahibi GYO oldu ve konut üretmeye başladı!

Temelleri Fethi Yıldıran tarafından 1947’de atılan Savur Group’un bünyesinde çoğu İstanbul tarihi yarımadada (Suriçi) olmak üzere 5 otel var. Bunlar; Ramada İstanbul Grand Bazaar, Saint Sophia, Orientbank ve Orient Occident otelleriyle Taksim’deki Four Points Express by Sheraton.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Kadıköy'deki Razi Trak Köşkü satılıyor!

İstanbul'da bulunan ve Fransız bir mimar tarafından yapıldığı tahmin edilen 1’inci derece tarihi eser Razi Trak Köşkü, 85 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Yapılara zarar veren malzeme kullanımı ve yapım hatalarıdır!

İstanbul tarihi boyunca çok sayıda deprem yaşamış olup, büyük hasarlar meydana gelmiş ve can kaybı yaşanmıştır. Fakat, “Örme Sütun”, “Dikilitaş” ve Çemberlitaş bin beş yüz yılı aşkın zaman geçmesine rağmen halen ayakta. Anlaşılan insanlara ve yapılara zarar veren deprem değil" dedi.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun tarihi eser ve sit alanını içeren itirazlarının Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunda yer almadığı belirtildi.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Paşabahçe Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışta!

Paşabahçe'de bulunan, Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışa sunuldu. Tarihi eser niteliğine sahip yalıya yabancı ve yerli yatırımcıların ilgisi yoğun.

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

İstanbul tarihi eser imar Haberi

İstanbul tarihi eser imar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi; Beyoğlu, Fatih ve Üsküdar ilçelerinde bulunan zaman içinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış 12 tescilli eseri, ihya edilmeleri için imar planlarına işleme kararını aldı. Oy çokluğu ile alınan karar Meclis'ten geçti.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, İBB Meclisinin gündemine sevk edilen raporda, "Beyoğlu'nda; Hatuniye Külliyesi, Fatih'te; Eme Kadın Cami, Haydarpaşa Cami, Attar Halil Mescidi, Elvan Çelebi Cami, Defterdar Efendi Medresesi ve Mescidi, Aydınoğlu Tekkesi, Kepenekçi İshak Cami, Deniz Abdal Cami, Voynuk Cami ve Katip Muslihittin Mescidi ile Üsküdar'da; Fıstıklı Mescidi'nin ihya edilme kararı alındığı" ifadeleri yer aldı.

İstanbul II Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve İstanbul IV Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarının vurgulandığı raporda, şöyle denildi: "Herhangi bir nedenle...