02 / 10 / 2024

istanbul Türk Arap Gayrimenkul Forumu

istanbul Türk Arap Gayrimenkul Forumu

Türk Arap Gayrimenkul Forumu, Dubai Cityscape Fuarı öncesinde Türk ve Arap dünyasını İstanbul’da bir araya getirdi. Forumda Arap yatırımcıları en çok Taksim'de kurulacak Dünya Kültürleri Merkezi heyecanlandırdı.

İstanbul Planlama Ajansı açıkladı! İstanbul’da yaşamanın maliyeti haziranda aylık 63.524 Türk Lirası.

İBB'ye bağlı İPA’nın haziran ayına ilişkin ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nı açıkladı. Bu kapsamda İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 79,5 oranında artarak, 63.524 Türk Lirası olduğu kaydedildi.

Türk Hava Yolları, İstanbul'da çalıştırmak üzere engelli bireyler istihdam edeceğini açıkladı! 

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da görevlendirmek üzere genç engelli adayları işe alacağını duyurdu. THY'nin internet sitesinde yer alan ilan kapsamında göre, şirket, engelli bireylere iş gücüne katılım ve yeteneklerini sergileme fırsatı olarak tam zamanlı iş olanakları sunacağını vurguladı.

Kiralar dudak uçuklatıyor! İstanbul'da ortalama kira bedeli 17 bin Türk Lirası oldu...

Günümüz şartlarında maalesef barınma krizi son hızıyla artıyor. Satılık ve kiralık konut bedellerine bakıldığında asgari ücretle çalışan bir vatandaşın ev tutması neredeyse imkansız olabiliyor. 100 metrekarelik bir konutun kirası ortalama olarak 17 bin Türk Lirası oldu. İşte detaylar... 

Türk Telekom'dan İstanbul ilçelerine duyuru! Eğer internet kullanıcısı iseniz bu duyuru sizi ilgilendiriyor!

İstanbul’da yer alan Türk Telekom aboneleri için dikkat edilmesi gereken bir uyarı yapıldı. Bu ilçeler içerisindeki Türk Telekom için dikkat!

Türk Hava Yolları  deprem bölgesinden İstanbul'a olan uçuşları 100 TL'ye sabitledi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi salladı. Türk Hava Yolları Basın Danışmanı Yahya Üstün, 13 Şubat'a kadar Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a 100 TL olarak sabitleneceğini duyurdu.

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

Doların yükselişi Türk şirketlerinin değerini düşürdü! O şirketi BAE satın almaya karar verdi

Dolar kurunda geçtiğimiz yıl sonundan bu yana görülen artışlar Türkiye'deki şirketlerin mali değerlerini düşürdü. Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'deki krizi fırsata çevirerek bir Türk şirketini satın almaya karar verdi. İşte detaylar..

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

TMB tarafından hazırlanan 2022 Nisan raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri Türk müteahhitler ile çalışmak istiyor. İşte inşaat sektörünün Nisan 2022 karnesi...

DEİK, Türk müteahhitlerle BAE'ye çıkarma yapacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk özel sektörünün önde gelen şirketleri ile mevcut ikili ticaret hacmini artırmanın dışında özellikle altyapı ve müteahhitlik alanında iş birlikleri için Birleşik Arap Emirlikleri'ne çıkarma yapacak.

Türk müteahhitler Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türk müteahhitlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendiğini belirtti.

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Arap yatırımcıların gözü Türkiye'deki gayrimenkullerde!

TÜRAP ve TurabExpo 16. Türk - Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi Türk garimenkul sektöründeki firmalarla bir araya getirecek.

istanbul Türk Arap Gayrimenkul Forumu Haberi

istanbul Türk Arap Gayrimenkul Forumu

Beyoğlu Belediyesi, Çalık Holding ve TASCA (Türk – Arap Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği) işbirliğiyle düzenlenen Türk Arap Gayrimenkul Forumu, Dubai Cityscape Fuarı öncesinde Türk ve Arap dünyasını İstanbul’da bir araya getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kentsel dönüşümle birlikte Tarlabaşı’nın dünya kültürlerinin merkezi olacağını ve Arap kültürünün bu anlamda büyük önem taşıdığını belirtirtirken, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ise projedeki ‘Dünya Kültürleri Merkezi’nin yaratacağı fırsatlara dikkat çekerek, “"Bugün Türk – Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu’nda Türk-Arap kardeşliği için bir araya geldik. Ortak bir iş modeli geliştirerek, Arap kültürünü Türkiye’ye daha yakından tanıtma fırsatı yaratacağız" dedi.


Büyük heyecan duyuyoruz

TASCA Baskanı Muhammed Adil de Dünya Kültürleri Merkezi projesinden büyük heyecan duyduklarını belirterek, "İstanbul'a her yıl milyonlarca insan geliyor....