19 / 05 / 2024

İstanbul üçüncü çevre yolu ve bağlantı yolları

İstanbul üçüncü çevre yolu ve bağlantı yolları

Başakşehir Yeni Merkez projesi "3. köprü yolu nerede?" sloganıyla tanıtılıyor. Proje 2015 yılında tamamlanması planlanan 3. Köprü ve otoban projesinin bağlantı güzergahı üzerinde bulunuyor.

AK Parti, İBB Başkan adayını pazar günü açıklayacak: Kulislerde konuşulan isim Murat Kurum! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'nin İBB Başkan Adayını Pazar günü açıklayacaklarını duyurdu. AK Parti kulislerine göre, partinin İstanbul adayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum olacak...

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

SANKO Holding firmalarından ÇİMKO Çimento ve Beton’un Kahramanmaraş, Altınşehir ve Osmaniye tesisleri Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 6’ncı ‘Çevre Ödülleri'nde ödül kazandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

İstanbul’daki 5 mahalle için mahkemeden şok karar! Resmen açıklandı!

İstanbul'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay verilen 3 bin 275 hektarlık alanlı ve doğal sit koruması altındaki Beykoz’un beş mahallesine ilişkin imar planlarının yürütmesi mahkeme tarafından durduruldu. İşte ayrıntılar...

Eyüpsultan Pirinççi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli İstanbul İli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 1/5000 Ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planı askıda...

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul’un yeni planlarına tepki!

Kanal İstanbul’un çevre düzeni planlarında bir kez daha değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün söz konusu değişiklik hakkında değerlendirme yaptı. 

Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan yatırım talebini artırdı!

İstanbul'un çevre kentlere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıran Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan sanayi yatırım taleplerini de artırdı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit-Akyazı bölümü 19 Aralık'ta açılıyor!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümünde incelemeler yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi açılış için gün sayıyor!

İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümü, 26 Aralık tarihinde açılacak

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan imar planı tepkisi!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan askıya çıkarılan 'Yenişehir' denilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarına itiraz etti. 

Bu ilçelerde evi olanlar yaşadı! Koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 artış gösterdi....

İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 arttı!

COVID-19 salgını nedeniyle villa ve bahçeli evlere talep artınca İstanbul’un çevre bölgelerinde yer alan özelikle Uskumruköy, Zekeriyaköy ve Kilyos’ta ev fiyatları tırmanışa geçti.

İstanbul üçüncü çevre yolu ve bağlantı yolları Haberi

İstanbul üçüncü çevre yolu ve bağlantı yolları

"3. köprü yolu nerede?" sorusunun yanıtını vermeden önce projeden bahsedelim.Başakşehir’de 60 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek ilk kent meydanı, İstanbul’un ve Türkiye’nin diğer ilçelerine örnek olmaya hazırlanıyor.


Başakşehir Yeni Merkez projesi, Taksim meydanının neredeyse iki misli büyüklüğe sahip olacak. Şehircilik açısından Türkiye’ye örnek olması düşünülen meydanın 2016 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.


3. köprü yolu nerede?

Başakşehir Kent Meydanı projesi 2015 yılında tamamlanması planlanan 3. Köprü ve otoban projesinin bağlantı güzergahı üzerinde bulunuyor. Projelerin ve kent meydanının tamamlanmasıyla İstanbul’un dört bir yanına ulaşmak sadece dakikalar alacak. 


Yapılan hesaplamalarla Başakşehir Kent Meydanı'ndan yola çıkan bir araç Anadolu Yakası’na 15 dakika’da ulaşabilecek. Böylece Başakşehir’in yeni merkezi İstanbulluların en büyük sorunu olan trafikten muaf bir bölge haline gelecek.


Web: http://basaksehiryenimerkez.org

Esra Nur...