05 / 05 / 2024

istanbul üniversitesi beyazıt kampüsü

istanbul üniversitesi beyazıt kampüsü

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde yer alan Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi'nin de içinde bulunduğu parsellerde yenileme çalışması yapılmasına ilişkin plan değişikliği İBB Meclisinde oyçokluğu ile kabul edildi.

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki binası restore edilecek!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) Beyazıt'taki tarihi rektörlük binası restore edilecek. Restorasyonu 8 milyon 185 bin lira bedelle Emir Restorasyon Limited Şirketi üstlendi

1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

1957 yılında Saraçhane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkanlar yıkılmaya başlanmış.

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alıyor! Aman başvuru tarihlerini kaçırmayın!

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri 63 milyon TL olarak belirlendi. Binanın yüzde 18 KDV dahil toplam değeri ise 74 milyon 340 bin TL oldu. 

TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi 495 yeni konut ihalesi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 495 yeni konut inşa edecek.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı geliyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı için düğmeye basıldı. Proje 290 milyon 350 bin TL'ye mal olacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin yeni binası 2021 sonunda tamamlanacak!

Yapımına 2019 yılında başlanan İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin yeni binası 2021 yılı sonunda tamamlanacak...

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Oruç tarafından kuruldu.

Beyazıt Öztürk Çeşme'de 150 bin liraya malikane kiraladı!

Uzun zamandır gözlerden uzak duran Beyazıt Öztürk, Çeşme'de objektiflere yansıdı. Yaz sezonu için iki katlı beyaz bir taş ev kiralayan sunucunun, 150 bin lira ödediği ortaya çıktı.

istanbul üniversitesi beyazıt kampüsü Haberi

istanbul üniversitesi beyazıt kampüsü

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı oturumlarında görüşülen Beyazıt Kampüsü’yle ilgili plan değişikliğine red oyu veren CHP Grubu, Tarihi Yarımada’da bulunan üniversiteye yapılacak binaların meclis kararıyla değil, mimari yarışma ile inşa edilmesi gerektiğini savundu. Teklifin görüşülmesi sırasında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, devlet üniversitelerinin kent içinde olması ve depreme karşı güçlendirilmesinden yana olduklarını ancak konunun oldu bittiye getirildiğini söyledi. 

Yüzde 120 inşaat artışı

Yapılan plan değişikliği ile yüzde 120’ye varan inşaat artışının yaşanacağını belirten Hacıalioğlu “Binaların deprem sonrasında güçlendirilmesi gerektiği açık. Ancak buna tarihi binaların emsallerini arttırarak çözüm aramak doğru değil. Güçlendirerek yapmak gerekiyor. Bu kadar önemli bir bölgede bu binaların yapılıp yapılmayacağı, yenilenip yenilenemeyeceğinin bu yarışmayla değerlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu. İmar Komisyonu Başkanı, AK Parti Meclis Üyesi Hadi...