07 / 05 / 2024

istanbul yabancı şirketler

istanbul yabancı şirketler

Türkiye'de yılın ilk altı ayında kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,86 arttı. İlk yarıda kurulan şirket sayısı 6 bin 179 oldu. 

İki yabancı şirketin biri İstanbul'da!

Türkiye'deki 41 bin 131 uluslararası sermayeli şirketin, 24 bin 489'si İstanbul'da. Bu rakamla İstanbul, yabancı ortaklı şirketlerin illere göre dağılımında ilk sıraya yerleşiyor. İstanbul'u 4 bin 365 şirketle Antalya izliyor.

İstanbul'da her 243 çalışana bir yabancı ortaklı şirket düşüyor!

Türkiye'deki 30 bin 507 uluslararası sermayeli şirketin yarıdan fazlası İstanbul'da faaliyet gösteriyor. Mega kentte her 243 çalışana bir yabancı ortaklı şirket düşüyor

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı rüzgarı: En çok hangi hisselerden alım yapıyorlar?

Borsa İstanbul'da yabancıların en çok alım yaptığı hisseler ile yabancı çıkışı yaşanan hisseler belli oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da hangi ilçeler yabancılara kapatıldı? Göç İdaresi açıkladı! 

Milyonlarca göçmenin yaşadığı İstanbul'da geçtiğimiz Mart'tan beri zorunlu haller dışında yabancılara oturum izinlerinin durdurulduğu ileri sürüldü. Göç İdaresi'nden konuya ilişkin açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Borsa İstanbul’da şirketler hisse alım yarışında! Hangi şirketler hisse geri alımı yapıyor? Hisse geri alımı nedir?

Borsa İstanbul'daki sert düşüş sonrası değer kaybeden ve hisse fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığını hesaplayan şirketler BİST'ten paylarını geri almak için harekete geçti.

Borsa İstanbul resmen duyurdu! 2023'te BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine girecek şirketler belli oldu!

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk çeyreği için yapılacak endeks değişikleri tek tek açıklandı. 2023'te BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine girecek şirketler belli oldu!

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  kredi kullanabilecek şirketler için 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirdiği kararını yarın itibariyle uygulamaya başlıyor.

Bakan Nebati açıkladı! Borsa İstanbul'a 13,6 milyar lira yabancı yatırımcı girişi gerçekleşti!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere 1-18 Ağustos arasında 13,6 milyar lira yabancı yatırım girişi gerçekleştiği açıklandı.

TOBB yeni şirket verilerini açıkladı! 1425 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu!

TOBB, temmuz ayına yönelik kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de Temmuz ayında toplam 8 bin 467 şirket kuruldu. Bunun 1425'ini yabancı şirketler oluşturdu.

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisini yabancıların aldığını söyledi.

Yabancı şirketler "Yok" demişti! O kuyudan petrol fışkırdı

Daha önce Bakan Dönmez'in duyurduğu Adana'daki petrol keşfiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Yabancı şriketlerin yıllar önce bölgeye gelip, "Burada petrol yok" dediği öğrenildi. 

istanbul yabancı şirketler Haberi

istanbul yabancı şirketler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye'de Ocak-Haziran döneminde 559'u anonim, 5 bin 620'si limited olmak üzere 6 bin 179 yabancı sermayeli şirket kuruldu. 2018 yılının aynı döneminde 580'i anonim, 5 bin 202'si limited olmak üzere 5 bin 782 yabancı sermayeli şirket faaliyete geçmişti. 

Posta Gazetesi'nde yer alan haber göre; şirketlerin illere göre dağılımı incelendiğinde, yılın ilk yarısında 32 şehirde anonim şirket kuruluşunun gerçekleştiği belirlendi. İstanbul'da en fazla yabancı sermayeli anonim şirketi kuruldu. 362 yabancı sermayeli anonim şirketin faaliyete geçtiği İstanbul'u, 43 şirketle Ankara, 42 şirketle İzmir, 25 şirketle Antalya ve 17 şirketle Muğla takip etti.

Açılan bu şirketler İstanbul'a 169 milyon 27 bin 84 lira, Ankara'ya 4 milyon 548 bin 600 lira, İzmir'e 10 milyon 432...