19 / 05 / 2024

istanbul yaşlı sağlık bakım tesisleri

istanbul yaşlı sağlık bakım tesisleri

Sağlık Bakanlığı, ileri yaşlı kişilerin misafir edildiği huzurevi, bakımevi gibi tesislerin bir kısmının, "İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi" olarak hizmet vermesine yönelik düzenleme yaptı.

BİM'de 12 parça çay seti 119 TL'ye, 3'lü kase 69 TL'ye, 2'li yağlık 75 TL'ye düştü! BİM 27 Ekim 2023 kataloğu...

BİM'in 27 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM'de 12 parça çay seti 119 TL'ye, 3'lü kase 69 TL'ye, 2'li yağlık 75 TL'ye düştü.

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tarımsal destekleme ödemeleri çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenecek tutar kilogram başına artırıldı. Peki  yağlık ayçiçeği için kilogram başına ne kadar destek verilecek? 

2023 tarım destekleri açıklandı: Yağlık ayçiçeği üreticilerine sertifikalı tohum desteği ne kadar?

2024 yılı için ödenecek olan 2023 tarım destekleri açıklandı ve bu kapsamda yağlık ayçiçeği ilk kez sertifikalı tohum kullanımına yönelik maddi destek alacak. Her dekar için 135 lira sertifikalı tohum teşvik sağlanacak. Sertifikalı tohum desteğinin detayları haberin devamında...

ŞOK’tan dört dörtlük indirimler! Orta sehpa 599 TL’ye, başucu sürahisi 119 TL’ye, yağlık 24, 95 TL’ye düştü!

ŞOK Market, takipçilerine özel yeni indirimli ürünler kataloğunu yayımladı. Bu çerçevede, orta sehpa 599 TL’ye, başucu sürahisi 119 TL’ye, yağlık 24, 95 TL’ye düştü. İşte 15 Temmuz 2023 ŞOK Market fiyat listesi...

Ayçiçeği ekim alanları genişliyor! Borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! 

Osmaniye'de çiftçilere sağlanan desteklerle beraber ayçiçeği ekim alanları genişliyor. Peki borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! İşte yağlık ayçiçek 29 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Hibe olarak üreticiye verilen yağlık ayçiçeği tohumları toprağa ekildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Yozgatlı çiftçiler 19 bin 660 kilogram ağırlığında yağlık ayçiçeği tohumuna kavuştu. Tohumlar toprak ile buluşmaya başladı. 

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumların ekimi yapılıyor. Peki Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği! Kime ne kadar verilecek, kimler faydalanabilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayçiçek yağında oluşan aşırı fiyat artışları ve yetersiz stoklar nedeniyle harekete geçti. 'Elden gelen yelle ya da selle' felsefesinden yola çıkarak vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği başlattı. Başvurular nereye yapılacak?

Deniz İstanbul satılık ev!

Deniz İstanbul satılık ev fiyatları minimum 480 bin TL'den başlıyor. Projede peşin ödemelerde yüzde 8 indirim sağlanıyor...

Seyrantepe Avangart İstanbul satılık ev fiyatları!

Türk Telekom Arena'ya komşu olan Seyrantepe Avangart İstanbul satılık ev fiyatları 350 bin 450 TL'den başlıyor. Teslimlerin 30 ay sonra yapılması planlanıyor...

Başakşehir Üçüncü istanbul satılık daire!

Konut ve ticaret alanlarından meydana gelen Başakşehir Üçüncü istanbul satılık daire satışları 15 Kasım'da başlayacak. Proje 2019 yılında tamamlanacak.

Yaşlı köyleri projesi yeniden hayata geçiyor!

Batı'da hızla artan yaşlı nüfusun bakımında Türkiye en önemli alternatif olarak öne çıkıyor. Prof. Dr. Akgül, "Buradan yılda 5 milyar dolarlık gelir elde edebiliriz" dedi.

Başakşehir Adım İstanbul satılık ev fiyatları!

Adım İstanbul'da peşin alımlarda yüzde 10 indirim imkanı sağlanıyor. Başakşehir Adım İstanbul satılık ev fiyatları 406 bin 800 TL'den başlıyor.

istanbul yaşlı sağlık bakım tesisleri Haberi

istanbul yaşlı sağlık bakım tesisleri

Sağlık Bakanlığı, ileri yaşlı kişilerin misafir edildiği huzurevi, bakımevi gibi tesislerin bir kısmının, "İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi" olarak hizmet vermesi için yeni bir düzenleme yaptı.


Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de yaşlı nüfusun her geçen gün artış gösterdiğini söyledi.


İleri yaş ve engellilerin dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 25'ini oluşturduğuna dikkati çeken Tontuş, tanı ve tedavide elde edilen başarılarla birlikte ortalama yaşam süresinin uzadığını, bu nedenle söz konusu guruba yönelik sağlık hizmetlerindeki ihtiyacın da arttığını dile getirdi.


Kronik hastalıkların görülme sıklığının yaşlılarda daha sık olduğunu, bu nedenle tedaviden bakıma kadar zorlu bir süreç yaşandığını vurgulayan Tontuş, bu kapsamda yaşlı ve engelli turizmine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.


"Yaşlı ve Engelli Turizmi"nin tek bir çatı altında ele...