23 / 07 / 2024

istanbula gelen isveçli turist sayısı

istanbula gelen isveçli turist sayısı

İskandinav ülkelerinden turistler son yıllarda İstanbul'a artan bir ilgi gösteriyor. İsveç'in başkenti İstanbul'a giden uçaklar dolu uçarken turizmciler özellikle giderek artan sayıda İsveçlinin alışveriş yapmak için İstanbul'a gittiğini belirtiyor.

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür 'Tayvan kadar olamayacak mıyız?' diyerek isyan etti! Dirençli kentlerin mücadelesini veriyorum

Tayvan'da 7,4 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin bir paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür,  deprem dirençli kentler konusuna dikkat çekti. 

Bakan Ali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması: Karadeniz Ereğli ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel nedeniyle bölge afet alanı ilan edildi. 

Wi-Fi destekli Vestel KM 8702 Kurutma Makinesi’nde kaçırılmayacak kampanya! Seçili 2'li ürün tam alımına 1750 TL indirim

Vestel, evlerin yeni vazgeçilmez beyaz eşyası haline gelen kurutma makinesi almak isteyen kişiler için kaçırılmayacak bir kampanya hazırladı. Wi-Fi destekli Vestel KM 8702 Kurutma Makinesi alana seçili 2'li ürün tam alımına 1750 TL indirim sağlanacağı duyuruldu.

Carrefour'dan beklenen indirim geldi! Sabah kalktığınızda elinizi çabuk tutmayı unutmayın

CarrefourSA'nın ticaret anlayışı, müşteri memnuniyetine odaklanmak ve geniş ürün yelpazesi sunarak müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Buna mukabil en çok zamlanan ve  arka arkaya zam gelen 12'li Familia Aloe Vera Özlü Tuvalet Kağıdını CarrefourSA,  54,75 TL'ye düşürdü.

ABD'deki Türk silah fabrikası için geri sayım başladı!

Dünyanın önde gelen ateşli silah üreticisi haline gelen Samsun Yurt Savunma, ABD'de gelecek yıl açılacak fabrikayla yurt dışı pazarlara ilişkin hedeflerini büyütecek.

Şişli Belediye Meclisi, Şişli Etfal Hastanesi yerinde yeniden yapılsın talebini kabul etti!

Şişli Belediye Meclisi, Şişli ve çevre ilçe sakinlerinden gelen “Şişli Etfal Hastanesi yerinde yeniden yapılsın” talebini oy çokluğuyla kabul etti.

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

İzmir nasıl dirençli kent olur?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem ve 2 Şubat 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi, dirençli kent kavramının önemini gözler önüne serdi. Uzmanlar, afete hazırlık ve dirençli kent konularında açıklamalar yaptı...

Çiğli'de hasarlı bina tespiti için protokol imzaları atıldı!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Çiğli Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odasıyla işbirliği protokolleri imzaladı.

İzmir Çiğli halkı yıkım korkusu yaşıyor!

Geçtiğimiz hafta İzmir Çiğli'de meydana gelen heyelan nedeniyle Çiğli'de 33 ev zarar görmüştü. Evlerinin yıkılmasından korkan ilçe sakinleri çözüm bekliyor. 

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...

istanbula gelen isveçli turist sayısı Haberi

istanbula gelen isveçli turist sayısı

Şimdiye dek İskandinav ülkelerinden genellikle Türkiye'nin güney kıyılarına giden turistler İstanbul'a da yönelirken Stockholm'dan İstanbul'a uçaklar dolu uçuyor


İstanbul hem tarihi hem de hareketlilik yönüyle İsveçli turistleri çekiyor.


Daha çok Türkiye'nin güney kıyılarına ilgi gösteren İskandinav ülkelerinden turistler son yıllarda İstanbul'a artan bir ilgi gösteriyor. İsveç'in başkenti İstanbul'a giden uçaklar dolu uçarken turizmciler özellikle giderek artan sayıda İsveçlinin alışveriş yapmak için İstanbul'a gittiğini belirtiyor.


Turizmciler, İstanbul'un kendi ülkelerinin tümünden daha büyük bir nüfusa sahip bir metropol olarak duyan İsveçlilerin bu dev şehirde her şeyin bulunduğunu düşüncesiyle hareket ettiklerini vurguluyor.


Vatandaşlarının İstanbul'a olan ilgisi nedeniyle İsveç'in en yüksek tirajlı gazetesi Expressen, İstanbul'un turistik yönünü sayfalarına taşıdı. Dev bir metropol olarak İstanbul'da hareketli bir hayat yaşamak isteyenlerin şehrin içinde, sessizlik isteyenlerin ise Adalara gitmesi tavsiye...