04 / 05 / 2024

istanbulda deprem 24 mayıs

istanbulda deprem 24 mayıs

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Ege Denizi'ndeki deprem sürpriz değil, Marmara'yı da böyle direkt tetikleyip harekete geçirecek özelliği yok" dedi.

Murat Nurlu: Şu ana kadar en büyüğü 5.3 olan 20 artçı deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Ege Denizi'ndeki depremin ardından şu ana kadar en büyüğü Saros Körfezi'nde 5.3 olarak gerçekleşen 20 artçı depremin meydana geldiğini bildirdi.

Ege Denizi'nde 3.0 ve 5.3 şiddetinde artçı depremler meydana geldi!

AFAD, Ege Denizi'nde 6.5 büyüklüğündeki depremden sonra, büyüklüğü 3.0 ile 5.3 olan onlarca artçı depremin meydana geldiğini, artçı deprem aktivitesinin yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.

Ayşenur İslam: Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul'da can ve mal kaybı yok!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ege Denizi'ndeki depremin ardından Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul Valileri ile görüştüğünü belirterek, "Her üç ilde de can ya da mal kaybına ilişkin herhangi bir şey yok" dedi...

Balıkesir'de deprem nedeniyle bazı dükkanların camları kırıldı!

Ege Denizi'nde saat 12.25'te meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Balıkesir'de pek çok vatandaş, ev ve iş yerlerini terk etti. Bazı dükkanların ise camları kırıldı.

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem Yunanistan'da da hissedildi!

Ege Denizi açıklarında saat 12.25'te meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem, Yunanistan'ın başkenti Atina ve Batı Trakya'da da hissedildi. İlk belirlemelere göre depremin herhangi bir hasara yol açmadığını belirtti...

Mustafa Toprak: İzmir genelinde depremle ilgili olumsuzluk yaşanmadı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 24 Mayıs 2014 günü 12.25'te Ege Denizi'nde meydana gelen depremle ilgili, İzmir genelinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını bildirdi...

Kuzey Anadolu Fayı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa 24 ildeki yapıların yüzde 80'i yıkılır!

Neotektonik ve deprem uzmanı Prof. Dr. Hamit Haluk Selim, 24 şehrin merkezinden geçen Kuzey Anadolu Fayı Hattı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa yapıların yüzde 80'inin yıkılacağını belirtti. İşte uzman isimin korkutan o açıklaması...

'Enerjisini boşaltmadı' diyen Prof. Dr. Okan Tüysüz'den 24 il için deprem uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, 24 il için deprem uyarısı yaptı. İşte Okan Tüysüz'ün o açıklamaları...

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

SON DAKİKA DEPREM: O iller bu sabah deprem ile sarsıldı! İşte 24 Eylül 2023 son dakika deprem listesi...

Türkiye'de son dakika deprem listesi güncellendi. SON DAKİKA DEPREM: O iller bu sabah deprem ile sarsındı! İşte son dakika deprem listesi...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

SONDAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Son deprem, nerede, kaç şiddetinde? İşte son depremler!

24 Haziran 2023 tarihli son depremler listesine göre, birçok kişi tarafından hissedilen depremlerle ilgili bilgiler internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki, az önce deprem oldu mu? En son deprem ne zaman oldu? İşte ayrıntılar...

24 Mayıs 2023 son dakika deprem listesi! Bugün deprem nerede, ne zaman oldu? İşte Kandilli Rasathanesi verileri!

24 Mayıs Çarşamba deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu? Son deprem listesi belli oldu mu? Vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyor. İşte 24 Mayıs 2023 Çarşamba Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika depremler!

Deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? 24 Nisan 2023 deprem nerede oldu?

Deprem mi oldu? Az önce nerede oldu? Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından günlük deprem listesi araştırılıyor. İşte 24 Nisan 2023 deprem listesi!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatlarında deprem! Altın bilezik almak isteyenler acil bakın

Altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde de düşmeye devam ediyor. 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları altın fiyatlarında deprem etkisi görülüyor. Peki 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları bugün ne kadar? İşte 24 Ekim 2022 altın bilezik fiyatları...

Altın fiyatlarında deprem! Görenlerin aklı çıktı! 1 gram altını bile olanlar hemen bakın! 24 Eylül 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları bu hafta Fed faiz kararından sonra düşüşe geçti. Hafta sonunun ilk gününde de aşağı yönlü hareket eden altın fiyatlarında deprem yaşanıyor. Peki bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın ne kadar? 24 Eylül 2022 canlı altın fiyatları.

36 bin konut, 40 milyar TL'lik deprem dönüşümü!

Elazığ ve Malatya'da 24 Ocak 2020'de meydan gelen depremin ardından yapılan deprem konutlarının maliyeti 40 milyar dolar TL olarak açıklandı.

istanbulda deprem 24 mayıs Haberi

istanbulda deprem 24 mayıs

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Denizi'ndeki sarsıntının Marmara'da beklenen depremle alakası olmadığını söyledi.


Depremin Gökçeada'da, Yunanistan'a uzanan Kuzey Anadolu fayının devamında olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, "Bu hat zaten 4-5'lik depremler yapıp duruyordu. Şimdi daha büyük değer işliyor. 6,5 üzeri deprem olarak düşünülebilir. Çünkü çok geniş alanda meydana gelmesi bunu ifade ediyor. Sürpriz değil. Marmara'yı da böyle direkt tetikleyip harekete geçirecek özelliği yok.17 Ağustos'ta oldu zaten. Gereken fazla enerji, beklediğimiz deprem kırığının üzerine bindi" ifadesini kullandı.


Ege Denizi'ndeki depremin Marmara'da beklenen sarsıntıyı tetikleyeceğini söyleyebilmek için veriye ihtiyaç bulunduğuna dikkati çeken Gündoğdu, konuşmasını şöyle tamamladı:


"17 Ağustos'ta bir sürü 7,6, bundan çok daha büyük deprem olduğu halde her tarafı kırıp...