21 / 05 / 2024

istanbulda eski kurum binaları

istanbulda eski kurum binaları

1934 yılında ki habere göre hastane, okul gibi resmi kurum binaların mimarileri birbirine uygun olarak inşa edilecekmiş. Alınan bu kararla 1934 yılında şehirde bir ahenk oluşturmaya çalışmışlar .

AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı resmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum oldu. 

AK Parti, İBB Başkan adayını pazar günü açıklayacak: Kulislerde konuşulan isim Murat Kurum! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'nin İBB Başkan Adayını Pazar günü açıklayacaklarını duyurdu. AK Parti kulislerine göre, partinin İstanbul adayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum olacak...

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Murat Kurum: 81 ile 81 millet bahçesi sözümüz var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "81 ile 81 millet bahçesi sözümüz var. Şehitler diyarı Niğde'mize de bir millet bahçesi yapmamız gerekir diye istişare ettik. Eski stadyumun bulunduğu yaklaşık 44 bin metrekarelik alanı millet bahçesi yapıyoruz" dedi...

Murat Kurum'dan Bursa Millet Bahçesi'ne tam not!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski stadyum meydanında hayata geçirilecek olan ‘Millet Bahçesi projesi’ hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u bilgilendirdi.

Mehmet Gür'den Murat Kurum değerlendirmesi!

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, Emlak Konut GYO eski Genel Müdürü Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na atanmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Adana'da resmi kurum alanında imar değişikliği!

Adana Büyükşehir Belediyesi, eski CHP milletvekili Ali Demirçalı’nın arsalarının da bulunduğu resmi kurum alanını ticaret ve konut alanına çevirdi. Bu değişiklik rant iddialarını gündeme getirdi.

Şirince'deki eski yapılar restore edilecek!

Şirince'de 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' hayata geçirilecek. Proje kapsamında Selçuk Şirince'deki halk ile buluşan kurum temsilcileri Şirince'deki eski yapıların restorasyonu ve yenileme çalışmalarında kimsenin tezgahı kapanmayacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin Bakanlıkça lisans verilen kurum ve kuruluşlara müracaat ederek, risk tespit raporunu alması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

1934 yılında eski resmi binalar satılacakmış, Galatasaray Polis Merkezi de 120 bin liraya satılacaklar arasındaymış!

1934 yılında alınan kararla İstanbul'da 12 tane eski resmi kurum binası satılacakmış. Satılacak binalar arasında Galatasaray Polis Merkezi binasıyla Şişhane Karakolu binası da varmış. Galatasaray Polis Merkezi'nin fiyatı 120 bin liraymış.

Murat Kurum: İstanbul Finans Merkezi´nin inşaatına başlıyoruz!

Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi´nin inşaatına bir ucundan başlayacaklarını belirtti

Ali Bor Bandırma'daki eski bir binayı otel yapacak!

Şeker Piliç'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor Bandırma'da aldığı eski bir binayı butik otel yapacak

istanbulda eski kurum binaları Haberi

istanbulda eski kurum binaları

Bir plan 

Resmi binalar aynı mimariye uygun olacak


Şehrimizde inşa edilecek daire, mektep, hastane gibi resmi müesselerin mimari tarzlarıyla taksimatının bir sistem ve şekilde olması kararlaştırılmıştır.


Şimdiye kadar vilayet idarei hususiyesi tarafından inşa edilen ilk mekteplerde bu esasa riayet edilmişti. Bundan sonra diğer resmi müesselerde de muayyen bir plan tatbik edilmesine çalışılacaktır. Projenin esasları vekalet tarafından tayin edilecektir.


Akşam Gazetesi 3 Mart 1934


Abdullah Kutalmış...