08 / 07 / 2024

istanbulda evler pahalımı

istanbulda evler pahalımı

Kasım 2012 ile Kasım 2013 arasındaki bir yıllık sürede Türkiye genelindeki konut fiyat artışı yüzde 13,32 olurken, en yüksek artış yüzde 17,06 ile İstanbul'da, en düşük artış yüzde 5,08 ile Kocaeli'de gerçekleşti...

Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi? Vatandaşlar vergilere neler diyor? 

İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez, 'Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi?' sorusunu gündeme getirdi. İşte ayrıntılar ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ekonomist Mert Başaran, 'evimi satayım, faize koyayım' diyenleri uyardı: Evler çökecek satın diyenlere kanmayın! 

Ekonomist Mert Başaran, ev alacaklara "Evler çökecek satın diyenlere kanmayın" uyarısında bulundu ve "Ben evimi satayım 7 Ay faize koyayım sonra gider ayni evi yerine koyarım teoride çok mantıklı ama gerçek hayatta çok zor" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

Konut fiyatları sizce pahalı mı? Fiyatlar nereye gidiyor!

Ev sahibi olmak ortalama gelir seviyesine sahip kesimin alım gücünü aşarken, fiyatlardaki artış dolar bazında gerilemeye başladı. Gayrimenkul piyasasında durgunluk devam ederken Borsa Analisti Tardu Barlas, “Konut fiyatları sizce pahalı mı?” diye sordu.

İstanbul gayrimenkulde Londra’dan pahalı mı?

Gayrimenkul yatırımcısı son dönemlerde Londra'ya ilgi gösteriyor. Özellikle kentte üretilen yeni projeler, İstanbul’un fiyatlarının gerisinde kaldı...

KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslimleri için geri sayım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirdiği Kırlangıç Evler projesinin teslimleri için geri sayım başladı.

KİPTAŞ Arkatlı Evler'in teslimleri için geri sayım başladı! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ imzası ile yükselen Pendik Arkatlı Evler projesinin teslimleri için geri sayım başladı. Paylaşılan detaylara göre dev proje Mart 2024'te sahiplerine teslim edilecek.

Dubleks ev almak isteyenlere müjde: Dubleks Prefabrik Evler 671 bin 900 TL'den başlıyor!

Hemen teslim edilen prefabrik evler tek, iki katlı ve dubleks olarak inşa ediliyor. Dubleks ev almak isteyenlere müjde: Dubleks Prefabrik Evler 671 bin 900 TL'den başlıyor. İşte detaylar...  

Ucuz fiyata prefabrik ev arayanlara müjde! 2+1 evler 339 bin TL'den başlıyor

Prefabrik evlerde Ağustos ayına özel kampanyalar başladı. Ucuz fiyata prefabrik ev arayanlara müjde! 2+1 evler 339 bin TL'den başlıyor. İşte diğer fiyatlar...

Türk futbol tarihinin en pahalı takımı Galatasaray oldu!

Yaz transfer sezonu devam ederken son 10 günde yapılan transfer ataklarından sonra Süper Lig’in kadro değeri, 1 milyar euroya dayanarak rekor kırdı. Kadro değeri 215.98 milyon euroya ulaşan Galatasaray da “Türk futbol tarihinin en pahalı takımı” olarak zirveye oturdu.

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler bunlara dikkat edin! 2023 prefabrik evler ne kadar? Prefabrik ev kışın kullanılır mı?

Prefabrik evler şu sıralarda özellikleri ve fiyat aralığı bakımından bu yapılar ile ilgilenen kişilerin gündeminde yer almaktadır. İşte hem prefabrik evler hakkında merak edilenler!

istanbulda evler pahalımı Haberi

istanbulda evler pahalımı


REIDIN'in"Gayrimenkul Sektörü 2013 Değerlendirmesi" raporundan derlediği bilgiye göre, Türkiye'de yıllardır yaşanan hızlı nüfus artışı, kültürel değişimler sonucu bölünen aileler, kentleşme, gelir düzeyinin artması ve yaşam standartlarının yükselmesi nedeniyle gayrimenkullere olan talep sürekli artış gösterdi.


Arsa piyasası, yapı malzemesi, araç gereç, dayanıklı tüketim ve iş gücü piyasalarıyla olan bağlantıları nedeniyle gayrimenkul piyasası ve bu piyasanın önemli bir kısmını kapsayan konut, ülke ekonomisinin canlanması açısından büyük önem taşıyor.


"Emlak Endeks"ine göre, Kasım 2012'den Kasım 2013'e geçen bir yıllık sürede Türkiye genelindeki fiyat artışı yüzde 13,32 olurken, en yüksek artış yüzde 17,06 ile İstanbul'da, en düşük artış yüzde 5,08 ile Kocaeli'de gerçekleşti. En yüksek fiyat artışı sıralamasında İstanbul'un ardından yüzde 12,06 ile Adana ikinci ve yüzde 10,51 ile İzmir üçüncü sırada yer aldı.


"Yeni Konut...