17 / 05 / 2024

istanbulda gayrimenkul fiyatlarının en çok arttığı yerler

istanbulda gayrimenkul fiyatlarının en çok arttığı yerler

İstanbul’daki mega projeler geçtikleri hatları ihya etti. En büyük artış ise İstanbul’un iki yakasını 4 dakikada birbirine bağlayan Marmaray bölgesinde oldu. Marmaray’a yakınlığına göre gayrimenkul fiyatlarındaki artış yüzde 80’leri buldu.

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Konut fiyatlarını kim yükseltiyor?

Ticaret Bakanlığı tarafından, son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak ilanlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, Konut fiyatlarını emlakçıların değil mülk sahiplerinin yükselttiğini söyledi.

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış yeni evli çiftleri zora soktu!

Gayrimenkul fiyatlarının gün geçtikçe artması yeni evli çiftleri de zor soktu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre,  aileleriyle birlikte yaşamayı planlayan çiftlerin sayısında artış gözlendi.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını uçurdu!

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Çanakkale'de senelik değer artışı konutlar için yüzde 32, arsalar için yüzde 38, araziler için ise yüzde 37 olarak gerçekleşti.

Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke!

Dünya genelinde, son bir senede konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren gayrimenkul sektöründe üst düzey yönetici olan Tarık Seçkin, konut üretiminde müteahhitlerin beklemeye geçmesiyle kiraların kış aylarında da yükselişi sürdüreceğine vurgu yaptı. 

Gayrimenkul fiyatları dolar milyoneri sayısını uçurdu!

Dünyada dolar milyoneri sayısı 2020 yılında hisse ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışın da etkisiyle 5,2 milyon kişi yükseldi.

Konut arzı kira ve satış fiyatlarını nasıl etkiledi?

Gayrimenkul sektöründe konut arzı satış ve kiralama fiyatlarını büyük ölçüde etkiliyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı konutta talebin azalmasına rağmen arzın daha hızlı düşmesi nedeniyle ev fiyatlarının arttığını söyledi. 

Koronavirüsle hangi ilçede gayrimenkul fiyatları katlandı?

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da gayrimenkul fiyatlarının beş on katına kadar çıktığını söyledi. Aras, "Kiralar da tabii en az iki, üç katına çıktı. O yüzden Bodrum’da her yer artık altın değerine ulaştı" diye konuştu.

Konya'nın Kulu Belediyesi'nde gayrimenkul fiyatları TL'ye döndü!

Konya'nın Kulu Belediyesi, köylülerden gelen sert tepkilerin ardından önce Avro üzerinden belirlediği arsa satış fiyatlarını TL üzerinden düzenledi. 

Denizli’nin yeni stadı emlak fiyatlarını artırdı!

Denizli’de yapılması planlanan yeni stadyum şimdiden bölgede heyecan yarattı. Kayalar Mahallesi’ndeki stat projesinin duyulmasından sonra bölgede özellikle gayrimenkul sektöründe hareketlilik yaşanırken, başta Sinpaş Aqua City olmak üzere konut ve arsa fiyatlarının iki katına çıktığı ortaya çıktı.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını artırdı!

1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale'de gayrimenkul fiyatlarını en az ikiye katladı. Simgelerin köprüsü gayrimenkul fiyatlarına doping oldu.

istanbulda gayrimenkul fiyatlarının en çok arttığı yerler Haberi

istanbulda gayrimenkul fiyatlarının en çok arttığı yerler


İstanbul'da hayata geçirilen ve yapım aşamasında olan mega projeler bulundukları bölgelerdeki emlak fiyatlarına zirve yaptırdı. Marmaray, 3. köprü ve 3. havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, Üsküdar-Sancaktepe Metrosu, Galataport ve Haliç Yat Limanı projelerinin bulunduğu bölgelerdeki gayrimenkul satış fiyatları bu dev projelerin getirilerinin de mega olduğunu ortaya koydu. En büyük artış ise İstanbul'un iki yakasını 4 dakikaya indiren Marmaray hattında yaşandı. Marmaray ve Avrasya Tüneli Projesi'nin başlangıç noktası olan Zeytinburnu'ndaki Sümer Mahallesi'nde gözlendi. 


YÜZDE 80.8 ARTIŞ


REIDIN tarafından Habertürk Gazetesi için özel olarak hazırlanan endeks verilerine göre 2010 yılının ocak ayı ile 2014 yılının mayıs ayları arasında Sümer Mahallesi’ndeki satılık konut fiyatı artışı yüzde 80.8 olarak gerçekleşti. Geçen 4.5 yıllık süre içerisinde en fazla primi hayata geçen Marmaray projesine yakın bölgelerin yapması dikkat...