02 / 10 / 2024

istanbulda kiralık konut fiyatlarında artış

istanbulda kiralık konut fiyatlarında artış

REIDIN CEO'su Ahmet Kayhan,' Kentsel dönüşüme uğrayan bölgelerden dışarıya doğru olan göç; hem kiralık konut arzında hem de kiralık konut değerleri üzerinde etkili oluyor. Kira değerlerinde hızlı bir artış olacağı öngörülebilir' dedi.

Kiralık ve satılık konutlar mercek altında! Kiralık konut arzı ve satılık konut sayısı artıyor!

Sahibinden.com’un, BETAM işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı.

İstanbul'da kiralık konut fiyatları yüzde 9 arttı!

Emlakjet tarafından hazırlanan piyasa raporuna göre yüzde 25’lik kira zammı sınırının kalkmasıyla mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatları yüzde 9 artış gösterdi.

Kentsel dönüşüm dev kiralık ev talebi oluşturdu!

Konut satışları 3 yılın en yüksek ağustos ayı rakamını gördü. Uzun zaman sonra reel olarak aylık yüzde 1,1 artan konut fiyatlarıyla ilgili uzman isim satılık ve kiralık konut piyasası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kiralık konut piyasasında tehlike çanları! Kiralara yeni zam bekleniyor...

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık konut piyasasında yeni dalgalanmaların başlayacağın özellikle de büyükşehirlerde kiralara yüzde 30 zam beklediğini açıkladı. 

Kiralık konut sistemi bozuldu! Kiralar yükselecek, kiracı ve konut sahibi problemleri hemen bitmeyecek!

Yüzde 25 kira artış sınırlaması ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilimi artırdı. Bu uygulamanın konut kiralık sistemini bozduğunu söyleyen ekonomist Hatice Kolçak, kiracı ve konut sahibi problemlerinin hemen çözüme kavuşmayacağını belirtti.

Satılık ve kiralık konut piyasası mercek altında! Konut satışları artıyor, kiralar düşüyor!

sahibinden.com’un, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık ve satılık konut piyasasını mercek altına aldı.

Kiralık konut fiyatlarında Mart’ta başlayan artış uçuşa geçti!

Konut fiyatlarındak artış hızı yavaşlasa da kiralık konutlardaki yükseliş hızla sürüyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman, kiralık konut fiyatlarındaki artışın Mart ayı itibariyle uçuşa geçtiğini söyledi.

Kira bedelleri İstanbul'da yüzde 19, Ankara'da yüzde 8 arttı! Kiralık konutta yükseliş hız kesmedi!

Gayrimenkul platformu Emlakjet’in verilerine göre temmuzda kiralık konut piyasasında İstanbul'da yüzde 19, Ankara'da yüzde 8 olacak şekilde belirgin yükselişler kaydedildi. Peki ikinci el ve sıfır konutlarda öncelikler ne oldu?

Konut piyasasında balon patladı! 600 binden fazla kiralık konuta ihtiyaç var!

Gayrimenkul uzmanları kiralık konuta olan talebin yükselmesiyle, konut piyasasının bu aydan itibaren hareketleneceğini belirtti.

Merkez Bankası'ndan kiralık ev arzında artış olabilir açıklaması: Barış Soydan, 'TCMB verileri açıklarsa iyi olur' dedi!

Son zamanlarda kiralık konut piyasası Merkez Bankası'nın da gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası'ndan kiralık ev arzında artış olabilir açıklaması geldi. Ekonomist Barış Soydan, 'Merkez Bankası verilerini açıklasa çok iyi olur' dedi. İşte Soydan'ın o paylaşımı...

İstanbul'da kiralık konut piyasası karaborsaya düştü! Kiracılar ev bulamıyor! Hangi ilçede kaç kiralık konut var? 

Ülke genelinde yaşanan konut sıkıntısı büyükşehirlerin en büyük sorunu haline geldi. İstanbul'da kiralık konut neredeyse hiç bulunamıyor. Peki İstanbul'da hangi ilçede kaç kiralık konut var? 

Kiralık konut piyasasında kırmızı alarm! Yakında kiralık ev bulunamayacak!

Kiralık konutlarda son iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı uygulaması binlerce ev sahibini mağdur etti. Yeni dönemde ise ev sahipleri evlerini artık kiraya vermek istemiyor.

İstanbul'da satılık ve kiralık konut sayısı 5 yılda ne kadar düştü?

İstanbul'da 2019 yılında satılık konut sayısı 149 bin 474 adet iken, 2024 yılında bu rakam 129 bin 81 adet oldu. 2019 yılında kiralık konut sayısı 44 bin 627 iken, 2024 yılında söz konusu bu rakam 37 bin 717 oldu. 

istanbulda kiralık konut fiyatlarında artış Haberi

istanbulda kiralık konut fiyatlarında artış

Son bir yılda artan nufüs nedeniyle İstanbul'da kiralık ev bulmak zorlaştı. 


Okulların kapanması ile ev değiştirme kararını hayata geçirenler ile yeni evlenenler, emlak ofislerinin kapısını çalmaya başladı.


İstanbul genelinde kiralık ev bulmak geçtiğimiz yıllara kıyasla oldukça zorlaştı. Son bir yılda artan kentsel dönüşüm projeleri şehir genelindeki kiralık ev arzında azalmaya yol açtı. Evi yenilenen mülk sahiplerinin ve kiracıların sayısı artınca merkezi ilçelerdeki boş evler kısa sürede doldu. 


Kiralık evlere artan talep fiyatları da yukarı çekti. İstanbul genelindeki kiralık dairelerde son bir yılda yüzde 10'luk değer artışı yaşansa da kentsel dönüşüm projelerinin en fazla görüldüğü ilçelerde bu oran yüzde 40'a kadar yükseliyor. 


Eva Gayrimenkul Değerlemeden Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya, kiraların en yüksek olduğu ilk 5 ilçenin Beşiktaş, Sarıyer, Şişli, Kadıköy ve Ataşehir olarak...