03 / 01 / 2025

istanbulda konaklama sektörü

istanbulda konaklama sektörü

TÜROB aşırı otel arzına dikkat çektiği araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 186 bin yatak kapasitesi bulunan ve inşaat maliyeti 4.5 milyar dolar olan İstanbul otellerine, turizmdeki sıkıntılara rağmen olağanüstü bir hızla yenileri ekleniyor

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Gayrimenkul sektörünün uluslararası pazarlara açılması için destek!

Ruhsar Pekcan, "Gayrimenkul, lojistik, gastronomi, perakende ve konaklama sektörlerimizin uluslararası pazarlara açılmasına ve bu pazarlarda rekabet gücü kazanarak kalıcı olmalarına yönelik harcamalara destek vermeyi sürdürüyoruz" dedi.

Konaklama yatırımlarında İstanbul ve Antalya'nın ağırlığı sürüyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) tarafından yapılan araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş olurken, yatırım tutarı yüzde 7,5 oranında arttı

Konaklama sektöründe yatırım stratejileri nasıl şekillenecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Mehmet Küçükkaya bugünkü yazısında konaklama sektöründe yatırım stratejilerinin nasıl şekilleneceğinden bahsetti. İşte o yazı...

Konaklama sektörü istihdamı yüzde 12 büyüdü!

AKTOB Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi'nin derlediği verilere göre, geçen yıllarda ortalama yüzde 10-12 aralığında büyüyen konaklama sektörü istihdamı, 2015 yılının ilk yarısında ancak yüzde 3,8 artabildi.

Turizmde konaklama sektöründe 94 projeye teşvik sağlandı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak.

Konaklama sektöründe yatırım teşviğinin yüzde 36'sı Antalya'da!

Konaklama sektörü Ocak-Nisan döneminde 94 yeni proje için 1,32 milyar TL'lik yatırım teşviği alırken, bu bütçenin yüzde 36,4'ü Antalya'da harcanacak.

Konaklama sektörü 94 yeni proje için yatırım teşviği aldı!

Konaklama sektörü, ocak-nisan döneminde, sabit yatırımı toplam 1,32 milyar lira olan 94 yeni proje için yatırım teşviği aldı. Sabit yatırımın yüzde 36'sı Antalya için planlandı.

Konaklama sektörü devlet desteği istedi!

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) Başkanı Osman Ayık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan uçak yakıtı desteğinin turizm sektörü açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Turizm desteği konaklama sektörünü de kapsamalı!

Turizm sektörü temsilcileri, planlanan devlet teşviklerinin sadece tur operatörleriyle sınırlı kalmaması, konaklama sektörünün de desteklenmesi gerektiğini bildirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık açıklamalarda bulundu.

Konaklama sektörüne 52 bin yatak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, 7 ayda 3,2 milyar lira yatırım teşviki alan turizm sektörüne, 52 bin 816 yeni yatak ilave edilecek...

istanbulda konaklama sektörü Haberi

istanbulda konaklama sektörü

İstanbul’da talebin çok üzerinde artış gösteren otel yatırımları konaklama sektöründe fazla kapasite oluşmasına ve otel odalarının atıl kalmasına neden oluyor. Özellikle son 3 yılda kentteki ‘aşırı’ denilebilecek düzeyde seyreden otel yatırımları talep pastasının verimli değerlendirilememesine, dolayısıyla konaklama sektörünün özellikle yeni yatırımlarda maliyetlerini çıkaramamasına yolaçıyor. Ortaya çıkan doluluk rakamları da bu durumu teyid ediyor. Sektörün bu yılki kadar sıkıntı yaşamadığı 2015 yılında bile her 100 yataktan 65’i boş kaldı. Bu boşluğun başta gelen nedeni olarak çift haneli turist artışının devam edeceği beklentisiyle talebin çok üzerinde gerçekleşen otel yatırımları olarak gösterilirken, fazla kapasite otelleri atıl bırakıyor. Bu yıl ilave sıkıntıların da sektörü olumsuz etkilemesiyle boş yatak sayısı daha da arttı. Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) İstanbul konaklama kapasitesine ilişkin araştırması bu konuda...