05 / 05 / 2024

İstanbulda konut problemi

İstanbulda konut problemi

1983 yılında İstanbul'da bazı semtlerde satılığa çıkartılan dairelerin fiyatları astronomik rakamlara ulaşmış. Etiler Çamlık'ta 270 metrekarelik alanda bitmiş bir dubleks bir daire 250 milyon liraya satılacakmış.

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Fahiş kira artışları ile beraber barınma problemi adeta krize dönüşürken, hükümetin düşük faizli, 180 ay vadeli kampanya mesajı 7 milyon kiracıya konut sahipliği için resmen umut oldu.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarında yeni zam dalgası geliyor! Fiyatlar resmen tavan yapacak!

İnşaat sektöründe kalifiyeli usta ve kalfa problemi giderek büyürken Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, inşaat sektörüne yönelik açıklama yaptı. Durbakayım, konut fiyatlarının yüzde 20-25 oranında artacağını ifade etti. İşte konuya ilişkin detaylar...

Meral Akşener'dan kira artışlarına tepki: Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor!

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor" dedi.

İnşaat maliyetleri ve kira artışları sektörü nasıl etkileyecek?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan yaptığı enflasyon rakamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaat maliyetleri, kiralar arttı. Önümüzdeki süreçte konut problemi olacak" dedi.

Kars'ta kiralık konut problemi büyüyor!

Türkiye genelinde hızla artan kiralık konut sorununda Kars'ı da vurdu. Kent genelinde kiralık ev bulmak imkansız hale geldi. 

Bozcaada'da konut problemi sona erecek!

Bozcaada ilçesinde AK Parti Belediye Başkan Adayı Erdoğan Madak, ada sakinleriyle biraraya geldi. Madak, Bozcaada ilçesi için hayata geçirmeyi düşündüğü proje ve çalışmaları anlattı.

Konut sektöründe aidat problemi!

Aveb Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik Bolgönül konut sektöründe yaşanan aidat probleni ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Samsatlı depremzedelerin konut problemi çözülecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Samsatlı depremzedelerin konut problemini Kanun Hükmünde Kararname ile çözeceklerini açıkladı. 

Sultanbeyli'de konut fiyatları yüzde 250 arttı!

Tüm il ve ilçelerdeki son 3 senelik emlak fiyat hareketlerini inceleyen 'SAHİBİNDEX Emlak Endeksi'ne göre, İstanbulda konut fiyatlarının en yüksek oranda arttığı ilçe Sultanbeyli oldu.

Türkiye'de konut fazlası yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Konut fazlası deniliyor, bu da bir propagandanın yolu. Yani herhalde akılları sıra bir siyaset yapılıyor, Türkiye'de konut fazlası olmaz, pazarlama problemi olabilir, ikisi aynı şey değil" dedi.

İdris Güllüce: Türkiye'de konut fazlası olmaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Konut fazlası deniliyor, bu da bir propagandanın yolu. Yani herhalde akılları sıra bir siyaset yapılıyor. Türkiye'de konut fazlası olmaz, pazarlama problemi olabilir. İkisi aynı şey değil" dedi.

Güvenlik, yeşil alan, sosyal tesis gibi etmenler halkı site içi konut aramaya yönlendiriyor!

Hurriyetemlak.com verilerine göre; Türkiye’de ev arayanların yüzde 40'ı site içini, yüzde 64'ü sıfır bina özelliğini tercih ediyor. Deprem tehlikesi, güvenlik problemi, yeşil alanların azalması gibi etmenler, satılık ve kiralık konut aramalarında bu krite

Türkiye'de konut fiyat artışı yüzde 13,32 oldu!

KASIM 2012 ile Kasım 2013 arasındaki bir yıllık sürede Türkiye genelindeki konut fiyat artışı yüzde 13,32 olurken, en yüksek artış yüzde 17,06 ile İstanbulda gerçekleşti...

İstanbulda konut problemi Haberi

İstanbulda konut problemi



KAT FİYATINDA REKOR


 ETİLER'DEKİ BU DUBLEKS BİNA 250 MİLYON LİRA... 


 BUNLAR DA UCUZ KATLAR: 25-50 MİLYON LİRA...


   İstanbul'da bazı semtlerde satılığa çıkartılan dairelerin fiyatları astronomik rakamlara ulaştı. Etiler Çamlık'ta 270 metrekarelik alanda inşaatı bitmiş dubleks bir bina 250 milyon liraya alıcısını bekliyor (solda). İki büyük hizmetçi odası, aynı şekilde iki modern tuvalet, geniş bir alan teşkil eden, Boğaziçi'ni tamamıyla gözler önüne sergileyen salon ile birleştirilmiş misafir odası, iki yatak odasından oluşan dubleks bina için müşteriler adeta yarış ediyorlar. Çevre sakinleri, bu binaların tek özelliğinin manzarası olduğunu öne sürerken bir emlakçı Ulus Mahallesi'nde yeni bitmiş apartmanların alt katlarının 25, üst katlarının...