03 / 05 / 2024

İstanbulda kurulacak üniversiteler

İstanbulda kurulacak üniversiteler

TBMM Genel Kurulu'nda, biri devlet, 2'si vakıf 3 üniversitenin kurulmasını öngören Yükseköğretim Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik içeren tasarı kabul edilerek yasalaştı.

Yeni üniversiteler kuruluyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, "Bazı büyük üniversitelerimiz bölünecek ve bazı illerimize de yeni üniversiteler kurulacak." dedi. 

Bayrampaşa'ya hayvan toplama merkezi kurulacak!

Bayrampaşa Şehir Parkı'na "Hayvan Toplama ve Rehabilitasyon Merkezi" kurulacak. Hayvan Toplama Rehabilitasyon Merkezi ile bunlara hizmet verecek Veteriner İşleri İdari Tesis Binası için İmar Komisyonu ve ilgili kurumlar, olumlu görüş belirtti.

Te-Mapol Polimer Plastik kurumsal yönetim komitesi kurulacak!

Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş'nin kurumsal yönetim komitesi kurulacak.

Silivri'de tarım arazisine çimento fabrikası kurulacak!

Silivri’nin kuzeyindeki, yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekarelik tarım arazisi üzerine kurulacak olan çimento fabrikasının proje bedeli 300 milyon dolar. İstanbul Silivri’nin kuzeyine, kil ocağı açılması için izin verildi.

Yunusemre'ye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacak!

Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Belediye bünyesinde kurulacak birim, Yunusemre ilçesine yapılacak toplu konutların çalışmalarını yürütecek

Gayrimenkul vergileri için vergi denetim sistemi kurulacak!

Kayıt dışı ekonominin GSYH’ya oranının azaltılması amacıyla hazırlanan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı Planı (2015-2017) gereğince; gayrimenkul vergileri için vergi denetim sistemi kurulacak...

Ankara'ya kurulacak Uzay OSB’si 10 bin kişiye iş olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 7 milyon 230 bin metrekare alana kurulacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’nin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Kayseri'de TOKİ arsasına konfeksiyoncular sitesi kurulacak!

Kayseri'de TOKİ arsasına konfeksiyoncular sitesi kurulacak. TOKİ'nin bir süre önce 50 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarttığı Şeker Fabrikası 'ndan geçme 250 dönümlük araziye Konfeksiyoncular Sitesi'nin kurulması planlanıyor.

Karaburun'a kurulacak RES'e ÇED Onayı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çalık Grubu’nun Karaburun’da kuracağı rüzgar santraline onay çıktı. 13 türbinden oluşacak santral, Sarpıncık ve Haseki köylerinde kurulacak. Nisan ayında yapılan toplantıya yöre halkı katılmamıştı.

Van'da 12 dönüm arazide ekolojik köy kurulacak!

Türkiye'nin ilk en büyük Ekolojik Köyü Van'da kurulacak. 12 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan proje Güneş Evi, Perma Tarım, Saman Evi gibi unsurlardan oluşacak ve evsel atıklardan gübre, foseptikteki metan gazı enerjiye dönüştürülecek.

Reysaş Gayrimenkul bağlantı kurulacak şirket yetkililerini yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. bağlantı kurulacak şirket yetkililerini yayınladı.

Kayseri'ye terzi köyü kurulacak!

Kayseri'ye terzi köyü kurulacak. Kayseri Terziler ve Konfeksiyon İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 55 dönüm arazi üzerine kuracakları " terzi köyü " nde çırak ve kalfa yetiştirecek.

Bahçekent'e Hayat Meydanı kurulacak!

Önümüzdeki dönemde 20 bin konuta ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bahçekent, kurulacak olan dev şehir parkıyla da adeta nefes alacak. Hayat Meydanı adını taşıyan park 160 bin metrekarelik alana kurulacak.

İstanbulda kurulacak üniversiteler Haberi

İstanbulda kurulacak üniversiteler

Kanuna göre, İstanbul'da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir üniversitekurulacak. Üniversite, sosyal ve beşeri bilimler, hukuk, siyasal bilgiler, İslami ilimler, tıp, mühendislik ve mimarlık, bilgisayar ve bilişim fakülteleri ile sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitülerinden oluşacak.



Rektör beş yıllığına, Yükseköğretim Kurulu'nun önereceği profesör akademik unvanına sahip 3 aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.Üniversite yönetimine, üniversitenin faaliyet alanları ile stratejik planına ilişkin görüş vermek üzere,Üniversite Danışma Kurulu oluşturulacak.



Üniversite Danışma Kurulu'nda, Milli Eğitim ve Dışişleri bakanlıkları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü üst...