04 / 05 / 2024

İstanbulda müze olacak tarihi mekanlar

İstanbulda müze olacak tarihi mekanlar

2003 yılında İstanbul Defterdarlığı, İstanbul'daki tarihi kurum binalarının ek gelir için satılarak otel yapılmasını önermiş. Satılması düşünülen binalar içinde Haydarpaşa Garı, Büyük Postane gibi tarihi binalar da varmış.

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze olacak!

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğup büyüdüğü Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki evi yaşayan müze olacak.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Caddesi'ndeki evi müze olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un Türkiye'ye döndükten sonra kaldığı istiklal caddesinden Mısır Apartmanı 4. katındaki evinin müze olacağını açıkladı.

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, "Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.

Aya Yorgi Kilisesi Kültür Merkezi ve müze olacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından kültür merkezi ve müze olarak açılacak.

Marmaris Grand Yazıcı Otel müze olacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz günü Marmaris'te tatilini yaptığı Grand Yazıcı Otel'in müze olması için harekete geçildi.

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olacak!

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olarak düzenlenecek. Restorasyon işlemleri tamamlanan Rektörlük Binası'nın 8 Aralık 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Kuleli Askeri Lisesi müze olacak!

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri okullar kapatıldıktan sonra ne olacağı merakla beklenen Kuleli Askeri Lisesi hakkında açıklama yaptı ve Kuleli Askeri Lisesi'nin müze olacağını söyledi.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Polimeks Eskişehir'e müze inşa edecek!

Eskişehir'e önemli yatırımlar yapan Polimeks şimdi de müze kuruyor. 10 milyon dolara mâl olacak müzenin 2017 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Antakya Müze Otel'in inşaatında 17 bin ton yapısal çelik kullanıldı!

Antakya Hilton ASF Müze Otel, Atina'nın ardından dünyadaki ikinci müze otel kompleksi olacak. İnşaatında 17 bin ton yapısal çelik kullanılan otelin maliyetinin 100 milyon doları geçeceği tahmin ediliyor.

Adana müze kompleksinin ilk etabı 2017'de açılıyor!

Ortadoğu’nun en büyük müzesi olacak, eğitim atölyeleriyle de dikkat çeken yeni müze kompleksinin ilk etabının 2017 yılında ziyaretçilerle buluşacağı açıklandı.

İstanbulda müze olacak tarihi mekanlar Haberi

İstanbulda müze olacak tarihi mekanlar



Haydarpaşa Garı'nı otel yapma projesi


İstanbul Defterdarı Boy, megakentin simgesi olan birçok tarihi kurumun ek gelir için satılarak otel yapılmasını önerdi.


Satılması düşünülen binalar içinde Haydarpaşa Garı, İstanbul Erkek Lisesi ve Sirkeci'deki Büyük Postane de var


    İSTANBUL'un simgeleri ekonomiye ek kaynak yaratılması amacıyla satışa çıkarılıyor. Demiryolları'nın simgesi olan Haydarpaşa Garı, tarihi İstanbul Erkek Lisesi, İTÜ'nün Taşkışla ve Gümüşsuyu'ndaki binaları ve Sirkeci'deki Büyük Postahane'nin de aralarında bulunduğu 40 kurum ve kuruluşun butik oteller haline getirilip özelleştirilmesi gündemde. Tarihi yerlerin turizme kazandırılmasından ekonomiye 1 katrilyon 250 trilyonluk ek kaynak yaratılması hedefleniyor.

    

PROJE KADİR BOY'UN

    

    İstanbul Defterdarlığı, Eminönü ve Fatih'in...