06 / 05 / 2024

İstanbulda satışları iyi olan yerler

İstanbulda satışları iyi olan yerler

İstanbul 'un en çok prim yapan bölgeleri neresi ? Lüks konutlar ve kentsel dönüşüm projeleriyle değerini yaklaşık üçe katlayan İstanbul 'da konut ve ofis fiyatları patladı.

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Berat Albayrak: Konut satışları Temmuz'da tarihi rekor kırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temmuz ayı konut satış istatistiklerine ilişkin olarak "Konut satışları temmuzda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaşarak tarihi rekor kırdı." dedi.

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Yeni konut satışlarının ise yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması sektörün geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. 

Haziran'daki konut satışları bu yılın en iyisi olabilir!

Geçen yılın haziran ayında 61 bin 335 konut satılmıştı ve bu 9 günlük bayram tatilinin de etkisiyle 2019’un en düşük konut satışı olarak kaydedilmişti. Bu Haziran'da ise konut satışlarının yılın en iyi verisi olması bekleniyor...

Konut satışlarının açığı 3 ayda kapanır!

Altan Elmas, 2 yıllık sıkıntılı dönemin ardından konut piyasasında işlerin yoluna girdiğini ifade etti. “Satışlar son 4-5 yılda hiç olmadığı kadar iyi gidiyor” diyen Elmas, “Temmuz, Ağustos da Haziran gibi geçerse, Sur Yapı olarak bu yaz 1000 konutu aşarız” diye konuştu.

İpotekli konut satışlarında 8 yılın en iyi ilk çeyrek performansı!

İpotekli konut satışları, faizlerdeki düşüşün de etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 238 artışla 129 bin 299 olarak gerçekleşti...

İpotekli konut satışlarında tarihin en iyi Ocak ayı başlangıcı!

Konut kredi faizlerinde yapılan indirimler ipotekli konut satışlarına olumlu yansıdı. Ocak ayındaki ipotekli konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 546 arttı...

ABD yeni konut satışlarında 12 yılın en iyi 2 aylık performansı!

ABD'de yeni konut satışları Ekim ayında yüzde 0.7 düşerek 733 bin oldu fakat düşüşe rağmen satışlarda 12 senenin en iyi 2 aylık performansı da gerçekleşti

Yerel seçimlerden sonra konut satışları yılın en iyi seviyesine ulaşacak!

Körfez ülkelerinde bir marka oluşturmak amacıyla yola çıkan Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında hızla yükseleceğini söyledi... 

Konut satışları 2019’un ikinci çeyreğinde daha iyi olacak!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarının seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yılın en iyi seviyesine ulaşacağını kaydetti.

Konut satışları seçim sonrası artar!

Yıla iyi başlayan konut satışları şubat-mart aylarında sırası ile yüzde 5 ve yüzde 14 düşüş yaşadı. Konut satışlarında beklenen artış Eylül-Ekim aylarında görülebilir. 

İstanbulda satışları iyi olan yerler Haberi

İstanbulda satışları iyi olan yerler

Metro ve Marmaray kiraları uçurdu Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan MİLLET, Türkiye'nin emlak dosyasını açıyor. Üç gün sürecek yazı dizimizde bugün dünyanın en prestijli şehirleri arasına girmeyi başaran istanbul'un markalı konut projeleriyle nasıl dönüşüm yaşadığını masaya yatıracağız. 


ATAŞEHİR'DE İŞLER TAM GAZ

Özellikle son 5 yılda İstanbul'da arsa stoğıı olan bölgelerde, kentsel dönüşüm çalışmaları, ulaşım projeleri, kamusal yatırımlar sayesinde kentin çehresi giderek değişti. 


Anadolu yakasında inşaatı hızla yükselen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ve çevresindeki yatırımlarla uçuşa geçen Ataşehir'de fiyatlar 5 yılda üçe katlandı. TSKB Gayrimenkul Değerleme'deıı aldığımız bilgilere göre bölgede metrekare fiyatları 2 bin 500 liradan 7 bin liraya çıkmış durumda. İki yıl önce 1 milyar 460 milyon liralık teklifle Finans Merkezi'nin Fikirtepe'ye 50 bin konut geliyor KENTSEL dönüşüm projelerinin pilot bölgesi seçilen ve...