27 / 04 / 2024

istanbulda yok olan ormanlar

istanbulda yok olan ormanlar

1993 yılında arsa mafyası İstanbul'un ormanlarını yok ediyormuş. Gecekondulaşmanın hızlı olduğu bölgelerde, 1993 yılının ilk beş ayında çıkan 15 yangında, 150 dönüm ormanlık ve fundalık alan kül olmuş.

1990 yılında İstanbul'un ormanları yok olmuş!

1990 yılında İstanbul'daki 230 bin hektar orman yok edilmiş. Devlet Terkos, Sultanbeyli, Kilyos ve Elmalı bölgelerinde bulunan ormanları korumakta başarılı olamamış. 480 bin hektar orman alanının 230 bin hektarı ziyan olmuş.

Depremde 96 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nde şok eden gelişme: Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok...

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Ebrar Sitesi F Blok'ta 96 kişinin ölümüne ilişkin 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık Tevfik Tepebaşı ''Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok.'' diyerek kendisinin suçlu olmadığını savundu.

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Deprem riski az olan Edirne'ye göç arttı, kira fiyatları katlandı: 1+1'lere 5 bin TL istenen kentte kiralık ev kalmadı!

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, 4'üncü derecede deprem bölgesi olan Edirne'ye göç artınca, kentte kiralık konut yok denilecek kadar azaldı, fiyatlarda fırladı. 

Sıfır otomobile mayıs zammı şoku! Adı var kendisi yok! Fiyatlar 120 bin liraya kadar arttı! 

Son zamanlarda bayilerde sıfır otomobil bulmak gittikçe zorlaşırken mayıs ayında sıfır otomobil fiyatlarının 120 bin TL'ye kadar arttığı ortaya çıktı. Adı var kendisi yok olan sıfır otomobiller için yeni zamların gelmesi de bekleniyor.

Milyonlarca deprem mağdurunu sevindirecek haber! Her ay 4 bin TL verilecek

Kahramanmaraş depreminde (7,7 ve 7,6) ölü sayısı 42 bini geçti. yaşanan depremde ulusça kayıplarımız acı verirken, yıkılan binalar yok olan umutların ardından  Kayıplarımızı geri getirmez ama bir nebze yaralara merhem olması amacıyla, her ay 4 bin TL verileceği açıklandı.

Yarısı hep indirimde! Duyan koştu! Marketlerde o ürünler yok satıyor!

Sadece Türkiye’de değil dünyada da enflasyon nedeniyle sene boyu yarısı indirimde olan market markalı (private label) ürünler adeta yok satıyor.

Çiftçiler dikkat! Gübreye yüzde 13 indirim müjdesi! Duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Nisan'a kadar zam da yok!

Sık sık gündem olan gübreye yüzde 13 indirim müjdesi! Duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Nisan'a kadar zam da yok! 

Yok artık! 4 milyon 219 bin TL zam geldi! İşte Mercedes-Maybach S-Serisi 16 Aralık 2022 fiyat listesi...

En çok satan otomobil markalarından biri olan Mercedes, Maybach S-Serisinin Aralık ayı fiyatı açıklandı. Araca öyle bir zam geldi ki duyanlar "yok artık" demekten kendini alamadı. Mercedes-Maybach S-Serisi bir ayda tam 4 milyon 219 bin TL zamlandı.

''Dolar yok oluyor'' yorumuna yanıt Ramazan Kurtoğlu'ndan geldi! Ölümcül hasar bırakır! Sakın itibar etmeyin

Ünlü ekonomist Ramazan Kurtoğlu ''dolar yok oluyor'' yorumu için değerlendirmelerde bulunarak elinde dolar olan yatırımcıları uyardı. Kurtuoğlu bu yorumlara itibar etmeyin diyerek uyardı.

Mina Başaran'ın öldüğü kazanın nihai raporu hala yok!

İran'da geçtiğimiz yıl Mart ayında meydana gelen 11 kişinin hayatına kaybetmesine neden olan iş jeti kazasının birinci yılı yarın doluyor. Kazayla ilgili sadece ön rapor açıklanırken nihai rapordan da hala haber yok.

Kadir Topbaş: Şemsi Paşa Camisi'nde çatlak yok!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Şemsi Paşa Camisi içerisinde bir çatlak filan yok. Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli" dedşç

Ragıp Buluç: Mimarlığa önem vermeyen toplum yok olur!

Dünya Mimarlık Kongresi tarafından iki kez brifinge davet edilen tek Türk Mimar olan Ragıp Buluç İzmir'de katıldığı toplantıda, mimarlığın temelinde yaratıcılığın olduğunu ifade etti. Buluç, "Yaratmaya önem vermeyen toplumlar yok olmaya mahkûmdur." dedi.

AVM yatırımlarında yabancının eski iştahı yok!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü; "AVM yatırımlarında yabancının eski iştahı yok. Şu anda 10,5 milyon metrekare olan kiralanabilir alan, önümüzdeki 2 yıl içinde 2 milyon metrekare daha artacak" dedi

istanbulda yok olan ormanlar Haberi

istanbulda yok olan ormanlar



Mafya yakıyor 


1993 yılının ilk beş ayında İstanbul'da çıkan 15 yangında, 150 bin dönüm ormanlık ve fundalık alan kül oldu. Yetkililer, yangınların gecekondu mafyasının çöreklendiği Kemerburgaz, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Kartal, Şile, Beykoz, Ümraniye, Pendik ve Çatalca'da meydana geldiğini açıkladı.




Mafya yakıyor


ORMAN Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü istatistiklerine göre, 1992 yılında, Kemerburgaz, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Kartal, Şile, Beykoz, Ümraniye, Pendik ve Çatalca'da meydana gelen 110 yangında 58 bin dönüm (5,8 kilometrekare) orman alanı kül oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden alınan...