06 / 05 / 2024

istanbuldaki arazi oranı

istanbuldaki arazi oranı

Hazine adına tescilli taşınmazların yüzölçümü son 5 yılda yaklaşık yüzde 20 artarak, 229 milyar 709 milyon metrekareye yükseldi. Kapladığı alan bakımından İstanbul'un yüzde 43,5'ini bina ve araziler oluşturuyor.

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 50 ila yüzde 100 oranında arttı. Peki Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.

Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları yüzde 25 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talepler gittikçe artıyor. Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları ise yüzde 25 oranında arttı...

Gemlik'te arazi fiyatları iki katına çıktı!

Türkiye'nin otomobilinin üretileceği fabrika Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak. Fabrikanın yerinin belli olmasıyla birlikte, Gemlik'teki arazi fiyatları yüzde 50 oranında arttı...

Arazi satışlarında uygulanan KDV oranı mecliste!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında tarla ve arazi satışlarında uygulanan KDV oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arazi toplulaştırma maliyetleri azaltıyor!

Arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri yüzde 90 oranında azalıyor. Arazi toplulaştırması ile parseller büyüyor, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşıyor.

Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması!

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin söz konusu taşınmaz malları için her sene ödemeleri gereken vergiye emlak vergisi deniyor. Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Tapu harcı oranı Kasım 2017!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı oranı Kasım 2017..

Tapu harç bedeli oranı 2015!

Arsa, arazi, ev ve işyeri satışlarında tapu dairesinde belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, tapu harç bedeli oranı 2015 nedir? Tapu harç bedeli oranı nasıl hesaplanır?

Tarla emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince tarlalar için de arazi vergisi ödeniyor. Arazi Vergisinin matrahı arazinin bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor. Peki, tarla emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

Mesken emlak vergisi oranı ne kadar?

Emlak vergisi, arsa, arazi, ev ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel her taşınmaz türü için ayrı oranlarda hesaplanıyor. Peki, mesken emlak vergisi oranı ne kadar?

2015 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı!

Emlak Vergisine konu arsa ve arazi metrekare birim değerleri il ve ilçelerde oluşturulan takdir komisyonlarınca her dört yılda bir yeniden takdir ediliyor. İşte 2015 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı..

Arsa emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

istanbuldaki arazi oranı Haberi

istanbuldaki arazi oranı

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün verilerinden derlenen bilgilere göre, 2014 yılı sonu itibarıyla Hazine adına tescil edilmiş 166 bin 483 bina bulunuyor. Hazineye ait gayrimenkullerin 456 bin 971'ini arsalar, 929 bin 135'ini araziler, 238 bin 597'sini bağ-bahçeler, 1 milyon 371 bin 810'unu tarlalar, 435 bin 874'ünü de ormanlar meydana getiriyor.


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen "orta mallarının" sayısı ise 91 bin 857'yi buluyor. Su alanlarının sayısı 55 bin 910, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 136, kıyı ve dolgu alanlarının sayısı 607, tarihi ve kültürel alanların sayısı da 4 bin 39 olarak belirleniyor.


Hazine adına tescilli taşınmazların yüzölçümü son 5 yılda yaklaşık yüzde 20 artarak, 229 milyar 709 milyon metrekareye yükseldi. Bu dönemde Hazine...