04 / 05 / 2024

İstanbulun 4 Yıllık Stratejik Planı

İstanbulun 4 Yıllık Stratejik Planı

İBB Başkanı Kadir Topbaş, 2015-2019 arasında İstanbul’un Stratejik Planı’nı açıkladı. Proje minibüs ve dolmuşlara İstanbulkart ile binilmesi ve raylı sisteme ağırlık verilmesi gibi değişiklikler içeriyor...

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

Kocaeli, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Barbaros Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü ve İlimtepe konutları hakkında bilgi verdi. 4.5 yıllık çalışmanın sonuna geldiklerini belirten Başkan Şener, konutların teslimlerinin yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Pasaport ücretleri için 50 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, pasaport ücretleri tek tek açıklandı. Peki 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

ÖSYM tarafından gerçekleştiren YKS maratonu sona erdi. Bu kapsamda öğrenciler üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin neler olduğunu sorguluyor.

Konut fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 132,8 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Mart ayında aylık yüzde 5,4 ve yıllık yüzde 132,8 artışla 809,3 seviyesinde gerçekleşti.

Almanya'da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Almanya'da reel perakende satışlar, özellikle gıda ürünlerinde yükselen fiyatların Almanların satın alma konusunda isteksizliğini etkilemesi sebebiyle Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 ve yıllık bazda yüzde 8,6 geriledi.

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

Tazminat, çalışan kişilerin, çalıştıkları yerden aldıkları ödemeye denir. Peki 4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı? İşte detaylar!

Yıllık izne çıkacaklar dikkat! Milyonlarca çalışana büyük müjde geldi! Bunu yapana 4 bin 173 lira...

Yıllık izne çıkacak olan milyonlarca kişi yıllık izin haklarını merak ediyor ve araştırıyor. Çalışma süresi uzadıkça yıllık izin süresi uzuyor. Peki kimin ne kadar yıllık izin hakkı var? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında arttı, ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal konut kiralarına ise yıllık yüzde 4,1 oranında zam yapıldı.

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

İstanbulun 4 Yıllık Stratejik Planı Haberi

İstanbulun 4 Yıllık Stratejik Planı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi UBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın 3'üncu kez başkanlık koltuğuna oturmasının ardından 2015-2019 yılları arasında İstanbul'da yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler içeren İstanbul'un Stratejik Planı açıklandı. Plana göre istanbul'da raylı sistem uzunluğu yüzde 140 artacak, minibüs ve dolmuşlara Istanbulkart ile binilecek, taksiler ise merkezi sistemden yönlendirilecek. her yıl ortalama 780 sosyal konut inşa edilecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediye meclisinde kabul edilen 20152019 Stratejik Planı'nda, İstanbul'da 4 yıl boyunca yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler yer aldı. Planda, ana hizmet alanları Afet, Çevre, İmar. Kent ve Toplum düzeni. Kültür Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Sosyal Destek Hizmetleri. Ulaşım Hizmetleri ve Genel Yönetim başlıkları altında topland RAYLI SİSTEM UZUNLUĞU...