02 / 05 / 2024

istanbulun en fakir ilçesi

istanbulun en fakir ilçesi

Geçen yıl İstanbul'un refah seviyesi ve eğitim düzeyi en yüksek ilçesi Beşiktaş olurken, en düşük ilçesi ise Sultanbeyli oldu. Sultanbeyli'yi Arnavutköy ve Sultangazi takip etti.

Ekonomist Mert Başaran açıkladı, bunu yapan fakir kalır!

Ekonomist Mert Başaran, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fakir kalmanın en garanti yolunu açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı...

Fakir ranger electronic toz torbasız elektrikli süpürgenin teknik özellikleri neler? Fiyatı ne kadar?

Elektrikli süpürge konusunda son yılların en moda ürünlerinden toz torbasız elektrikli süpürgeler artık hemen her evin baş köşesinde yer alıyor. Fakir’in ürettiği ranger electronic toz torbasız elektrikli süpürge de elektrikli süpürge almak isteyenlerin tam aradığı bir ürün olarak öne çıkıyor.

Fakir Ranger 890 W toz torbasız süpürgede ekim ayı müjdesi geldi! Fiyatlar resmen dibe vurdu!

Küçük ev aletleri alanında son dönemlerin en popüler ürünlerinden toz torbasız süpürge, ev temizliğine adeta yeni bir soluk getiriyor. Fakir de bu alanda Ranger 890 W toz torbasız süpürgeyi üreterek alanında fark yaratmaya devam ediyor.

Fakir Violet 4'lü Çeyiz Seti ne kadar, en uygun nerede? 2 Haziran 2023 fiyat listesi...

En çok kullanılan ve ihtiyaç duyulan elektrikli mutfak aletlerini bir arada sunan Fakir Violet Çeyiz Seti, fiyat performansa dikkat eden yeni evlenecek çiftlerin tercihi olmayı başarıyor. Peki, Fakir Violet 4'lü Çeyiz Seti kaç TL? İşte detaylar...

Fakir Taste N Joy Tost Makinesi en uygun bu adreste! 20 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Fakir Taste N Joy Tost Makinesi, mükemmel tostların yanı sıra et, balık, tavuk gibi yiyecekleri pratik bir şekilde pişirmenizi sağlar. Peki, Fakir Taste N Joy Tost Makinesi kaç dilim tost yapar? Fakir Taste N Joy Tost Makinesi kaç TL?

Fakir Taffy Blender Seti ne kadar, en uygun nerede? 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Fakir Taffy Blender Set, mutfaklara pratik bir dokunuş katar. Güçlü motoru ve keskin bıçaklarıyla zahmetsiz bir şekilde lezzetli tarifler hazırlamanızı sağlar. Peki, Fakir Taffy, buz kırar mı? İşte detaylar...

Fakir Robert RS 770 Akıllı Robot Süpürge fiyat listesi; Engel tanımayan güçlü temizlik

Akıllı robot süpürge, airfryer ile birlikte son dönemin en gözde ürünleri arasında yer alıyor. Birçok marka tarafından üretilen robot süpüreler araştırılmaya devam ediyor. Peki Fakir Robert RS 770 Akıllı Robot Süpürge özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Fakir Filter Pro Toz Torbasız Elektrikli Süpürge en ucuza nerede satılıyor? Fiyatı ne kadar? 20 Mart 2023 fiyat listesi

Fakir Filter Pro 800 W Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, 800 Watt motor gücü ve 9 farklı filtreleme sistemiyle işlev görür. Peki Hepa 13 filtre ne işe yarıyor? Fakir elektrikli süpürge en ucuza nerede satılıyor? İşte detaylar..

Fakir Mr. Chef Trella Blender Set en ucuza nerden alınır? İşte Fakir 19 Mart 2023 fiyat listesi

Yuva kuracaklar ve indirimli ürün arayanlar sizler için Fakir Mr. Chef Trella Blender Set en ucuza nerede ne kadara satıldığını araştırdık. İşte Fakir blender set hakkında merak ettikleriniz. 

Fakir Robert RS 770 Akıllı Robot Süpürge en ucuza nerede satılıyor? İşte Fakir 18 Mart 2023 fiyat listesi 

Robot süpürge alacaklar dikkat! Sizin için Fakir markalı robot süpürgeyi en ucuza nerden alabileceğinizi araştırdık. Fakir akıllı robot süpürge hepsi burada sitesinde en ucuza satılıyor. İşte detaylar. 

Fakir Inovator X 7269 Dikey Süpürge en ucuz nereden alınır, fiyatı ne kadar? 15 Mart 2023 fiyat listesi...

Fakir Inovator X 7269 Dikey Şarjlı Süpürge; toz bırakmayan çekim gücü, özel aparatları ve turbo fırçası ile temizliği pratikleştiriyor, evlerin vazgeçilmezi oluyor. Peki, Fakir Inovator X 7269 Dikey Süpürgenin kullanım süresi ne kadar? İşte detaylar...

Fakir Franky Dikey Şarjlı Süpürge en ucuz nereden alınır, fiyatı ne kadar? 13 Mart 2023 fiyat listesi...

Fakir Franky şarjlı süpürge, yüksek emiş gücü ve fonksiyonel başlıklarıyla tüm yüzeylerde temizliği kolaylaştırır. Hepa 13 filtre ile tozların hazneden dışarıya sızmasını engeller. Peki, Fakir Franky kaç saatte şarj olur? İşte detaylar...

Fakir deluxe ekmek yapma makinesi en ucuza nerede satılıyor, özellikleri neler? İşte Fakir 11 Mart 2023 fiyat listesi

Evinizde kendi ekmeğinizi kendiniz yapabileceğiniz bir ürün olan Fakir Pane Deluxe Ekmek Yapma Makinesi'ni sizler için araştırdık. Peki bu ürünün özellikleri neler, en ucuza nerede satılıyor? İşte detaylar..

istanbulun en fakir ilçesi Haberi

istanbulun en fakir ilçesi

REIDIN, Sosyo- Ekonomik Derecelendirme (SED) ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey açısından derecelendirdiği çalışmasında 2013 yılı 1'inci yarı verilerini açıkladı. 


Buna göre 2013 yılında İstanbul'un refah seviyesi ve eğitim düzeyi en yüksek ilçesi Beşiktaş olurken, en düşük ilçesi ise Sultanbeyli oldu. 


Sıralamanın değişmez isimlerinden Bebek, Etiler, Levent, Caddebostan, Arnavutköy, Gümüşsuyu, Fenerbahçe, Teşvikiye gibi mahalleler A+ derecesinde yerlerini korurken, İstanbul dışında A+ derecesinde mahallesi olan şehir bulunmuyor. 


Refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey bakımından İstanbul'un en düşük dereceye sahip ilçesi olan Sultanbeyli'yi Arnavutköy ve Sultangazi takip etti.


Sıralama İlçe /Mahalle /Derece 


1- Beşiktaş Bebek A+ 

2- Beşiktaş Etiler A+ 

3- Beşiktaş Arnavutköy A+ 

4- Kadıköy Fenerbahçe A+ 

5- Şişli Teşvikiye...