06 / 05 / 2024

İstanbulun Fethi kutlamaları

İstanbulun Fethi kutlamaları

1942 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul'un fethinin 500. yıldönümü münasebetiyle Rumelihisarı ve Anadoluhisarı'nı restore ettirecekmiş. Belediye ilk iş olarak hisarın içindeki ve çevresindeki ahşap binaları istimlak edecekmiş.

Beykoz Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 561. yılını konserle kutlayacak!

İstanbul’un Fethi’nin 561. yıl dönümünü Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenecek özel bir programla kutlanacak. Beykozlular fethin yıl dönümünü sanatçı Uğur Işılak konseri ve mehteran gösterisi ile karşılayacak.

İstanbul'da 23 Nisan kutlamaları dolayısı ile pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak...

Şişli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları doğrultusunda 21 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Fethi Açıkel: 11 yılda İstanbul'daki 800 bin riskli binadan sadece 84 bini dönüştü!

Büyük depremin beklendiği İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları Meclis gündeminde konuşuldu. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, riskli bina sayısı ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Fethi Gürer'den emekliye kira yardımı önerisi: Büyük kentlerde ev kirası emekli maaşından fazla! 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te emekli vatandaşların kiralarını ödeyemediklerinin altını çizdi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Fethi Pekin kimdir? Fethi Pekin kaç dil biliyor?

Fenerbahçe'nin yönetim kurulunda yer alan ve 2011 Fenerbahçe'nin avukatlığını üstlenen Fethi Pekin kimdir? Fethi Pekin kaç yaşında? Fethi Pekin kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...

Ömer Fethi Gürer'den ev kiraları için önlem tavsiyesi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı ve  konut, dükkan, işyeri ve tarla kiralarındaki yükseliş ve bu sebeple oluşan mağduriyetin altını çizdi.

Fethi Açıkel'den fahiş kira ücretlerine tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, şu anda Türkiye'nin gündeminde yer alan artan kira ücretleri ve yurt sorununa yönelik açıklamalarda bulundu. 

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul tepkisi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'nin 568’nci yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmasında Kanal İstanbul'la ilişkin konuştu.

Elazığ Şehit Fethi Sekin Külliyesi'nin inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı açıklamada, projesi hazır olan Şehit Fethi Sekin Külliyesi için ihale yapılacağını, inşa çalışmalarının 2021 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Elazığ Belediyesi'nden Fethi Sekin anısına yapılacak külliyeye ilişkin açıklama!

Fethi Sekin anısına inşa edilen ve bir türlü tamamlanamayan külliye, yeniden gündeme gelmişti. Elazığ Belediyesi, proje için “Yeni bir yer tahsis edildi. 2021 yılı içerisinde inşaat bitecek” açıklamasında bulundu.

Ömer Fethi Gürer'den riskli yapı açıklaması!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depremle ilgili olarak, "Ciddi adımların atılması gerekiyor. Taramadan geçmemiş tüm konutların istisnasız devlet tarafından incelenmesi gerekmekte" dedi.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Ömer Fethi Gürer: Yabancılar Anadolu’daki verimli toprakları alıyor!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de verimli tarım arazilerinin yurt dışından gelen yabancı firmalarca alınmakta olduğunu vurguladı. Gürer, "Çiftçiler kendi topraklarında amele olmaya zorlanıyor" diye konuştu.

İstanbulun Fethi kutlamaları Haberi

İstanbulun Fethi kutlamaları



Rumelihisarı


Ahşap binalar istimlak edilerek yıktırılacak


    İstanbul'un fethinin beşyüzüncü yıldönümü münasebetiyle Rumelihisarı ile Anadoluhisarı'nın esaslı surette tamir ettirileceği yazmıştık.

    Rumelihisarı Fatih Sultan Mehmet tarafından fetih sırasında yaptırılmıştı. Sonradan inşa edilen ahşap binalar Hisarın güzelliğini bozmuştur. Belediye, tamir işi içi Müzeler İdaresi'yle işbirliği yapacak ve tamir masrafını Maarif Vekaleti de iştirak edecektir. İlk iş olarak evvela bu ahşap binalar istimlak edilerek yıktırılacaktır. Bundan başka sahildeki rıhtım inşaatı a tamamlanacak, Hisarın içinde ilk inşa zamanındaki vaziyete göre güzel bahçeler ve parklar kurulacaktır. 

    Anadoluhisarı, şehrin fethinden evvel Orhan Gaszi zamanında inşa edilmekle beraber şehrin fethine bir başlangıç...