16 / 05 / 2024

istanbulun trafik mega projesi nedir

istanbulun trafik mega projesi nedir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1 ay içerisinde İstanbul trafiğini rahatlatacak sürpriz, mega bir projeyi açıklamayı planladıklarını bildirdi. Elvan, bölünmüş yollar sayesinde yıllık 15 milyar lira tasarruf edildiğini belirtti.

Mega şehirleri gelecekte ne bekliyor?

Gittikçe daha fazla insan şehirlerde yaşıyor. Hava kirliliği, evsel atıklar, yoğun trafik… Mega şehirler gelecekte çok fazla sorunla başa çıkmak zorunda kalacak.

İstanbul trafiğini rahatlatacak mega projeyi 1 ay içerisinde açıklayacağız!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un trafik sorununu rahatlatacak ‘sürpriz bir mega proje’ üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bir ay sonra açıklayacağız” dedi..

Abramoviç'in mega yatı "Eclipse" Bodrum'da!

Chelsea'nin sahibi Abramoviç'in mega yatı, Marmaris'in ardından rotasını Bodrum'a çevirdi. Yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen "Eclipse", dünyanın en büyük yatlarından biri.

TEM'de trafik durdu, İBB açıklama yaptı!

İstanbul TEM Otoyolu, Mahmutbey gişeleri yakınında meydana gelen trafik kazası nedeniyle yoğunluk artmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kazayla ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

THY Ocak-Eylül 2014 trafik verileri yayınlandı!

Türk Hava Yolları A.O. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türk Hava Yolları A.O. Ocak - Eylül 2014 trafik verileri yayınlandı.

Dün deniz, kara ve havada trafik durma noktasına geldi!

Kurban Bayramı’nı memleketleri ya da tatil yörelerinde geçirmek isteyenlerin büyük kentlerden çıkışıyla perşembe gecesi başlayan ‘çıldırtıcı’ trafik yoğunluğu, dün de devam etti. Trafik birçok yerde durma noktasına geldi.

Mega Met Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mega Met Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Metin Akdeniz tarafından 30 bin TL'lik sermaye ile 2 Ekim'de kuruldu.

Bolu Dağı'nda trafik denetimleri arttırıldı!

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Sönmez: "Bayram tatili için gerekli önlemleri aldık. Tatil boyunca 12 resmi ekip ve 3 radar ekibiyle trafiği izleyeceğiz" dedi.

Geçen hafta trafik denetimlerinde 51 bin 174 sürücüye ceza işlemi uygulandı!

İstanbul'da 15-21 Eylül'de yapılan trafik denetimlerinde, 51 bin 174 sürücüye ceza işlemi uygulandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 15-21 Eylül arasında polis sorumluluk bölgesinde trafik denetimleri yapıldı.

İzmir'in trafik sorunu büyüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin " ulaşımda düğüm çözülüyor " söylemiyle kent trafiğini rahatlatmak için hayata geçirdiği aktarmalı ulaşım sisteminin trafik yoğunluğunun azalmasına bir faydası olmadı.

THY Ocak-Ağustos trafik verilerini yayınladı!

Türk Hava Yolları tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türk Hava Yolları Ocak - Ağustos 2014 dönemine ilişkin trafik sonuçlarını yayınladı.

Lütfi Elvan: 10 milyar dolarla trafik sorunu bitecek!

Bakan Lütfi Elvan, İstanbul'un trafik sorunu için yeni projelerin devreye alındığını söyledi. Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısmı için ihale sürecinin de başladığını belirten Elvan, "10 milyar $'lık yatırım yapılacak" dedi...

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı: 2015'te trafik rahatlayacak!

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, megakentin trafik sorununu Milliyet’e anlattı... Ilıcalı: ‘Önümüzdeki yıl metro hattı 250 kilometreye çıkacak. Trafikteki yoğunluk büyük ölçüde azalacak’ dedi.

istanbulun trafik mega projesi nedir Haberi

istanbulun trafik mega projesi nedir

Bakan Elvan, CNN Türk'te katıldığı programda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Elvan, bölünmüş yollar sayesinde yıllık 15 milyar lira tasarruf edildiğini belirtti.


İstanbul'un trafik sorununu çözmeye yönelik projelere ilişkin bilgi veren Elvan, İstanbul’u rahatlatacak önemli projelerden birinin üçüncü köprü üzerinden geçecek hızlı tren hattı olduğunu ve bu projenin önemli ölçüde İstanbul’un trafiğini rahatlatacağını belirtti.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 29 Ekim’de açılması konusunda gecikme görünmediğini dile getiren Elvan, raylı sistemi de 2017 sonu veya 2018'de açmayı planladıklarını ifade etti.


Gebze-Halkalı hattının ne zaman açılacağına yönelik soru üzerine Elvan, bu yılın biraz zor göründüğünü ancak en kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Elvan, şunları kaydetti: "İstanbul’un yine trafiğini rahatlatmaya yönelik olarak bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Özellikle gerçekten geniş halk kitlelerinin bir noktadan, başka bir noktaya...