20 / 07 / 2024

İstanbulun vergi raporu

İstanbulun vergi raporu

Maliye Bakanlığı verilerinden derlenen bilgiye göre, Ocak-Haziran döneminde İstanbul 89 milyar 632 milyon 899 bin lirayla en fazla vergi aktaran il oldu.

Vergi artışları enflasyonu etkileyecek!

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, yılın ikinci Enflasyon Raporu'nun açıklandığı toplantıda konuştu. Çetinkaya, 2016'daki vergi artışlarının yıllık enflasyon üzerindeki etkisinin kademeli olarak ortadan kalkmasının enflasyondaki düşüşe destek vereceğini belirtti.

16 milyar lira vergi cezası kesildi!

Maliye Bakanlığı'nın 2016 yılı faaliyet raporu açıklandı. Rapora göre, 2015 yılında 58,6 bin mükellefin 9,8 milyar liralık vergi kaçırdığı açıklandı.

Vergi indirimleri mobilya ve beyaz eşya fiyatlarına yansıdı!

TCMB Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayınlandı. Rapora göre, vergi indirimleri mobilya fiyatlarına kısmen, beyaz eşya fiyatlarına ise sınırlı oranda yansıdığı görüldü.

Kullanılmayan 100 bin ikinci konutun vergi kaçağı 2 milyar lira!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'in " Türkiye'de evini internetten kiralayan yabancıları vergi takibine aldık " açıklamasının ardından TÜRSAB 'ın konuyla ilgili raporu çıktı.

Vergi ödeme kolaylığında 15 basamak yükseldik!

2015 Vergi Ödemeleri Raporu 'na göre, 2014 yılında dünya genelinde orta ölçekli şirketler için vergi ödemeleri bir önceki yıla göre daha kolay hale geldi.

İGD, Lojistik Piyasası Araştırma Raporu'nu açıkladı: En yüksek kira Pendik'te!

Lojistik Piyasası Araştırma Raporu'na göre İstanbul'da gelişmekte olan lojistik bölgeler Avrupa Yakası'nda Silivri, Hadımköy, Beylikdüzü, Kıraç olarak sıralanırken Anadolu Yakası'nda ise Tuzla ve Gebze olarak öne çıkıyor

İş yeri kira gelirini beyan edenler vergi iadesi alabilecek!

Kira gelirini beyan edenler vergi ödemediği gibi üste vergi iadesi alacak. Ancak iade, iş yeri kira geliri elde edenler için söz konusu!.. Kira geliri elde eden mükellef, gelir vergisi beyannamesini 26 Mart 2012 mesai saati bitimine kadar verecek

Kira beyannamelerinde bazı masraflarla vergi indirimi sağlanacak!

Kira geliri elde edenler beyannamelerini verirken bazı masraflarını da bildirecek Bu masraflar belgelendiği zaman, ödenecek vergi miktarından indirim yapılacak

Kirayı bildirip üste vergi iadesi almanın dayanılmaz cazibesi!

Başlığı okuyunca "Hem kira geliri nedeniyle vergi beyannamesi yer, hem vergi ödeme hem de üste vergi iadesi al. Olur mu öyle şey" demeyin. Oluyor!..

Habip Kızıltaş inşaat işçiliğinden vergi rekortmenliğine yükseldi!

İnşaatlarda çalışarak eğitimini tamamlayan ve zaman içerisinde çalıştığı bir fabrikanın ortağı olacak kadar yükselen işadamı, 18 yıldır Denizli'nin vergi rekortmenleri arasında yer alıyor

Online Kira Beyannamesi için vatandaş vergi dairesine taşındı!

Online Kira Beyannamesi sorunlarla başladı. Evlere gelen mektuplardaki hatalar vatandaşı vergi dairelerine taşıdı

Kira geliri olanlar hiç vergi ödemeyebilirler; hatta vergi iadesi bile alabilirler!

Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Kızılot, kira geliri olanların hiç vergi ödemeyebileceği gibi vergi iadesinden de yararlanabileceğini yazdı... İşte o yazı

Önceden Hazırlanmış Kira Beyannamesi ile ne kadar pay o kadar vergi!

Önceden Hazırlanmış Kira Beyannamesi sisteminde önceki uygulamalara paralel şekilde kira geliri sağlanan konut eğer hisseliyse hisse sahipleri payları oranında vergi ödüyor

İstanbulun vergi raporu Haberi

İstanbulun vergi raporu

Maliye Bakanlığı verilerinden derlenen bilgiye göre, devlet Ocak-Haziran döneminde vergi mükelleflerine tahakkuk ettirilen 279 milyar 509 milyon 840 bin liralık verginin 194 milyar 670 milyon 137 bin lirasını tahsil etti. 


Böylece, söz konusu dönemde ülke genelindeki vergi tahsilat oranı yüzde 69,6 olarak gerçekleşti. Yılın ilk yarısında vergilerin yüzde 80,2'si İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir'den toplandı. Bir başka ifadeyle devletin kasasına giren her 100 liralık vergi gelirinin 80,2 lirasını söz konusu 4 kent karşıladı. 


Türkiye ekonomisinin lokomotifi İstanbul 89 milyar 632 milyon 899 bin lirayla hazineye en fazla vergi aktaran kent oldu. Bunu 23 milyar 159 milyon 219 bin lirayla Ankara, 22 milyar 146 milyon 894 bin lirayla Kocaeli, 21 milyar 141 milyon 660 bin lirayla İzmir takip etti. 

Borcuna en sadık il...