02 / 05 / 2024

istihdam sağlanan sektörler

istihdam sağlanan sektörler

İnşaat sektöründeki istihdam şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaşarak 1 milyon 921 bin kişiye yükseldi

En fazla ilan veren sektörler belli oldu!

2023 senesinde en fazla hangi sektörlerin ilan yayınladığını ve istihdamda zirvede yer alan şehirlerin belli olduğu açıklandı. Buna göre, 2023 senesinde istihdamın ilk sırasında İstanbul olurken en çok ilan yayınlayan sektörlerin başında güvenlik, gıda ve hizmet bulunuyor.

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!

22 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan 265 firmayla hazırgiyimin kalesi konumuda yer alan Adıyaman’da 70 fabrika üretime başladı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, "Artık kılık kıyafet değil barınma olanağı verilmesi" dedi.

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Tarım yatırımcılarına hibe desteği, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, devlet ya da uluslararası kurumlar tarafından sağlanan maddi desteklerdir. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre bu sene 478 projeye 1 milyar 43 milyon TL hibe desteği sağlanıyor.

Kariyer.net verilerine göre istihdam piyasasında hareketlilik başladı

Yılın ilk 3 ayında en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim oldu. Açıklanan istihdam verilerine göre 2023’ün ocak, şubat ve mart aylarında istihdam piyasasında büyük hareketlilik yaşandı.

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirterek, 2022’nin tablosunu paylaştı. İşte detaylar…

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Dikkat çeken sonuçlar! 2022'de en çok eleman arayan sektörler ve en çok başvuru yapılan ilanlar hangileri oldu?

En fazla eleman ilanı veren sektörler hangileri, en çok başvuru yapılan ilanlar hangileri? En çok başvuru hangi saatlerde yapılıyor? En hareketli ay hangisi oldu? İşte istihdama dair dikkat çeken sonuçlar...

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?

Borsa, yeni yıla tarihi rekorlarla girerken, yatırımcının da en fazla merak ettiği, önümüzdeki yıl yıldızı parlayacak sektörler hangileri olacak sorusu. işte bu sorunun yanıtlarını konunun uzmanı bir isim detaylarıyla açıkladı.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim 100 bin kişiye istihdam sağlayacak! İş fırsatları geliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak inşa edilen "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde temellerin 25 Ekim 2022’de atılmaya başlanması ile 250 alt sektörde hareketlilik 100 bin kişiye ise istihdam sağlaması bekleniyor. İşte detaylar…

istihdam sağlanan sektörler Haberi

istihdam sağlanan sektörler

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de işsizlik oranlarının düşmeye devam ettiğini, Türkiye ekonomisinin istihdam odaklı büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, ''İstihdam odaklı büyüme işsizliği düşürdü. İşsizliğin çaresi büyüme, büyümenin lokomotifi ihracat'' dedi. 

     Bakan Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Haziran 2012 istihdam verilerini değerlendirdi. 

     Dünyanın pek çok ülke ekonomisinde görülen sıkıntılara rağmen, ihracatta, cari açıkta, işsizlikte görülen bu iyileşmelerin Türkiye ekonomisinin gücünü gösterdiğini vurgulayan Çağlayan, bu gelişmeler karşısında rehavete kapılmadan, ülke ekonomisinin istikrarlı şekilde büyümesi için, azimle daha iyisini yapmak için hükümetin çalışmalarının devam edeceğini belirtti. 

     

     -''2001 krizinden sonraki en düşük seviyede''- 

     

     Geçen ay olduğu gibi bu ay da işsizlik oranının uzun zamandır görülmeyen seviyelere indiğine işaret eden Bakan Çağlayan, şunları kaydetti: 

     ''2012 Haziran ayı...