27 / 04 / 2024

istimlak bedeli nedir

istimlak bedeli nedir

Seyhan Belediyesi tarafından evleri kamulaştırılmak istenen vatandaşlar, istimlâk bedelleri karşısında şok oldu. Önerilen rakamları beğenmeyen vatandaşlar, Başkan Karalar'ı insaflı olmaya davet etti.

İstimlak nasıl hesaplanır?

Özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni yola istimlak deniyor. Peki, istimlak nasıl hesaplanır?

İstimlak bedeli nasıl tespit edilir?

İstimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetini alınıyor. Peki, istimlak bedeli nasıl tespit edilir?

İstimlak bedeli nedir?

İstimlak bedeli nedir? İstimlak sürecinde mülkiyet sahibine mülkiyetinin istimlakı yani kamulaştırılması karşılığında ödenen bedele istimlak bedeli deniyor. İstimlak bedeli konusu hakkında detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor..

İstimlak bedeline itiraz!

Sahip olduğunuz taşınmaz istimlak edilmek isteniyorsa, söz konusu taşınmazın bedelini devletten alma ya da belirlenen bedele itiraz etme hakkınız var. İstimlak bedeline itiraz için haberimizi okuyun...

1957 yılında belediye 1.200 gayrimenkul sahibine 1 milyon TL borçlu!

Belediyenin istimlak bedeli ödemesini durdurması üzerine toplamda 1200 aileye 1 milyon TL borçlanmış. 

Rayiç bedeli nedir, nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satımı yaparken malın güncel pazar değerini doğru bir şekilde belirlemek oldukça önemlidir.  Rayiç bedel, bir mülkün piyasa değerini yansıtan bir değerlendirme güvencedir ve  değerinin altında satılmasını önler. Bu nedenle taraflar arasında adil işlem yapılması için hesaplanmalıdır.

Enkaz bedeli nedir?

Enkaz bedeli, adından da anlaşılacağı gibi deprem felaketinde sağlanan bir yardımdır. Bu yardım, yasal bir şekilde yapılır ve devlet tarafından sağlanır. Peki enkaz bedeli nedir, kime ödenir, nasıl hesaplanır? İşte depremden etkilenen kişileri ilgilendiren enkaz bedeli ile ilgili bilgiler...

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Enkaz bedeli nedir? Enkaz bedeli ne anlama gelir?

Enkaz bedeli nedir? Enkaz bedeli ne anlama gelir? vatandaşlar tarafından sorulan sorulardandır. İşte detaylar!

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

Bina enkaz bedeli nedir?

Bina enkaz bedelinin ne olduğunu ve nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Bu konuda son zamanlarda oldukça internette arama yapılıyor. İşte merak edilen bina enkaz bedeli!

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

Karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021!

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? İstimlak bedeli nasıl sorgulanır? İşte karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021...

İhtilaflı ev için istimlak bedeli alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam 1984’te Manisa’dan bir ev aldı. Evin satışı için bir işlem yapılmamış. Çünkü evin ihtilaflı olduğu söylenmiş. Bu yerde istimlaklar oldu ve istimlak bedelini eski malikler aldı. Buna karşı ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

istimlak bedeli nedir Haberi

istimlak bedeli nedir

Seyhan Belediyesi'nin Hürriyet Semt Pazarı'na daha çağdaş bir kimlik kazandırmak için Beşocak Mahallesi'nde yapmak istediği kamulaştırma çalışması, istimlâk bedellerinin düşük olması yüzünden tıkanma noktasına geldi. Seyhan Belediyesi, kamulaştırma bedellerini yasanın öngördüğü şekilde belirlendiğini açıklarken, vatandaşlar teklif edilen rakamları çok az buldu. CHP'li Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan elini vicdanına koyarak hareket etmesini isteyen Mirza Aslancı (44), "Teklif edilen para çok az. Ölürüm de evimi satmam" dedi. 


4 KATLI BİNAYA 269 BİN TL 

Mahalledeki 4 katlı evine Seyhan Belediyesi'nin 269 bin lira kamulaştırma bedeli belirlediği söyleyen Mirza Aslancı, "Biri dubleks 4 daire ve bir işyerine bu fiyat verilir mi? Bu binayı bankadan kredi çekerek eşimden dostumdan borçlanarak yaptım. Arsasıyla bana maliyeti 500 bin lirayı geçti. 4 daire ve işyerimi alıp bana verecekleri 269...