07 / 05 / 2024

istimlak bedeline nasıl itiraz edilir

istimlak bedeline nasıl itiraz edilir

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak bedeline itiraz edilebilir mi? İtiraz nasıl yapılır?

Rayiç Bedel Nedir? Rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Rayiç bedelin ne olduğu ve rayiç bedelin nasıl hesaplandığı ev veya mülk almak isteyenlerce merak edilmektedir. İşte Rayiç bedeline dair detaylar!

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

01 Burda AVM'ye nasıl gidilir? Ulaşım ve adres bilgisi!

01 Burda AVM'ye nasıl gidilir? Ulaşım ve adres bilgisi haberimizde yer alıyor. Bugün hizmete açılan AVM 150 milyon dolar yatırım bedeline sahip.

İstimlak bedeli nasıl alınır?

Özel mülkiyette  bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli nasıl alınır?

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam uygulanıyor. Peki, kira zammı hesabı nasıl yapılır? Kira zammı en fazla ne kadar yapılır?

Konut kira artışı ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Konut kiralamalarında sözleşmenin yıllık olarak yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, Ekim ayı kira artış oranı nedir? Konut kira artışı ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Kirada ÜFE hesaplama nasıl yapılır?

Kanunen tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, kirada ÜFE hesaplama nasıl yapılır?

Kirada enflasyon hesabı nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Mal sahipleri, kiraya kanunda yazan kurallara göre zam yapabiliyor. Peki, kirada enflasyon hesabı nasıl yapılır?

Kira bedelinde zam nasıl yapılır?

Kira döneminin bir yıllığına daha yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira bedelinde yapılacak zam nasıl hesaplanır? Kira bedelinde zam nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Dükkan kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda, mal sahibi kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kiracıya en fazla ne kadar zam yapılır? Dükkan kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Kira kontratı artışı nasıl yapılır?

Kira kontratı genellikle belli bir süreliğine yapılıyor. Bu sürenin uzaması halinde, sürenin uzadığı her kira dönemi için kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira kontratı artışı nasıl yapılır?

Kira artışının tespiti nasıl yapılır?

Kira hukukuna göre, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline uygulanacak kira artışının tespiti nasıl yapılır?

istimlak bedeline nasıl itiraz edilir Haberi

istimlak bedeline nasıl itiraz edilir

İstimlak bedeline itiraz!

İstimlak ile, devlet veya kamu tüzel kişilerinin yetkisi dahilinde, özel kişilere ait gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alıyor.


Kamulaştırma olarak da bilinen bu işlem ile ilgili yasal esaslar, Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, istimlak bedelinin tespiti ve tescil davası kapsamında mahkemenin taşınmazın idare adına tescil edilmesine yönelik verdiği kararlar kesin olup; Buna göre, bu kararın temyiz edilmesi mümkün olmuyor.


Bu nedenle taşınmaz mal sahiplerinin, tescile karşı Yargıtay nezdinde itiraz etme hakkı bulunmuyor.


Buna karşın, tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İstimlak bedeli tespiti için açıklanan bilirkişi raporlarında hata olması durumunda kamulaştırma bedeli arttırılabiliyor. 


Ayrıca, istimlak bedelinin fazla tespit edildiği görüşünde olan idare de ilk derece mahkemesinin kararını temyiz edebiliyor.


İstimlak bedelinin nasıl...