17 / 05 / 2024

İstinye Üniversitesi mimar buluşmaları

İstinye Üniversitesi mimar buluşmaları

İstinye Üniversitesi, 14 hafta boyunca devam eden olan ‘’Mimarlarla Buluşmalar’’ seminerlerinde, ünlü mimarlarla öğrencilerini buluşturuyor.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

COVID-19 sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Sümer, COVİD-19’un ülke ekonomilerini etkilerini ve koronavirüs sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanacak gelişmelerle ilgili dikkat çekici tespitlerde bulundu.

Koronavirüs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İstinye Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Öğretim Üyesi Dr. Levent Sümer, koronavirüsle birlikte inşaatların yavaşlayabileceğini belirtti. Sümer, "Kredide oranın yüzde 90’a çıkarılması iç talebi canlı tutacaktır" dedi...

İstinye Üniversitesi gayrimenkulde MBA programı kayıtları başladı!

İstinye Üniversitesi ve Gayrimenkul ve GYODER arasında yapılan iş birliği protokolü gereği, 2019 - 2020 güz dönemi MBA programına başvuran GYODER üyelerine özel indirim imkanı sunulacak...

Sahte inşaat yüksek mühendisini mimar ortaya çıkardı!

İstanbul Adliyesi'ndeki bir dava dosyasının tarafı olan mimar Ferhunde A, dosyasına "Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisi" imzasıyla rapor sunan bilirkişinin unvanın sahte olduğunu ortaya çıkardı. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı. 

Mimar Berke Gündoğdu Studio Fuksas’ın Roma Ofisi’nde!

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2018 mezunu genç mimar Berke Gündoğdu, Studio Fuksas’ın Roma Ofisi’nde uluslararası kariyer hayatının ilk adımını attı.

Genç mimar nasıl iş bulur?

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YAPI Dergisi işbirliğiyle genç mimarların ve mimar adaylarının iş bulma süreçlerine katkı sağlayacak olan ‘Genç Mimar Nasıl İş Bulur?’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

'Genç Mimar Nasıl İş Bulur' paneli yarın Işık Üniversitesi'nde!

Yapı Dergisi işbirliği ile Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleşen “Genç Mimar Nasıl İş Bulur?” paneli yarın saat 14:00'te Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek.

İstinye Üniversitesi’nden “Gayrimenkulde MBA” programı!

İstinye Üniversitesi; Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamında gerçekleştirilen yüksek lisans programlarını, “Executive MBA” ve “Odaklanmış İşletme Yüksek Lisans Programları” olmak üzere iki alana ayırarak; alternatif alanlara odaklanan bir eğitim sistemi üzerine yükseliyor.

İstinye Üniversitesi ünlü mimarları konuk ediyor!

İstinye Üniversitesi, 14 hafta boyunca devam eden olan ‘’Mimarlarla Buluşmalar’’ seminerlerinde, ünlü mimarlarla öğrencilerini buluşturuyor.

İnşaat sektöründe ara eleman ihtiyacı!

İstinye Üniversitesi, gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik MBA programını hayata geçirdi. Porgram kapsamında sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. 

Melih Bulu: Sağlık alanında teknopark kuracağız!

İstinye Üniversitesi, sağlıkta Türkiye'nin en rekabetçi üniversitesi olmayı hedefliyor. Rektör Prof. Dr. Melih Bulu, "Sağlık mühendisliği ağırlıklı bir teknopark kuracağız. Burada üretilen cihazları, teknolojileri ve yerli ilaçları dünyaya satacağız" diyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye tarihi ertelendi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın 26 Haziran’da boşaltılmasına ilişkin karardan son dönüldü...

İstinye Üniversitesi mimar buluşmaları Haberi

İstinye Üniversitesi mimar buluşmaları

Son yılların adından sık söz ettiren vakıf üniversiteleri arasında yer alan İstinye Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’Mimarlarla Buluşmalar’’ seminerlerinde; öğrencileriyle, Türkiye’nin önde gelen mimarlarını buluşturuyor. 28 Şubat 2019 günü Mimar Levent Çırpıcı’nın semineriyle başlayacak olan 14 haftalık programa katılım gösteren öğrenciler; aktif çalışan mimarların çalışma yöntemlerini, tecrübelerini ve alana dair düşüncelerini öğrenme fırsatı yakalayacak.

Mimarlardan Öğrenecekler

Mimarların çalışma yöntemlerini ve proje esnasında işledikleri süreçleri öğrenen öğrencilerin mesleki vizyonlarının genişleyeceğini söyleyen Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Kaya, geçen de sene benzer bir program uyguladıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Mimarların anlatacağı konuları kendilerinin belirleyeceğini dile getiren Prof. Dr. Güzin KAYA, seminerlerin dışardan katılıma da açık olduğunu ve dileyen isteyen herkesin katılabileceğini...