20 / 05 / 2024

iştira hakkı kaç sene

iştira hakkı kaç sene

İştira hakkı, Bir taşınmaz malı belli bir bedelle belli bir süre içinde malikinden satın alabilmek hakkı oluyor. Bu hak tapuya tescil edilebiliyor. İşte iştira hakkı süresi..

Bu yıl çalışmaya başlayanlar dikkat! 2024’te işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

Bu sene yüz binlerce genç ilk defa çalışmaya başlayacak. Peki bu yıl işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

Deprem konutu başvuruları için ek süre verildi! Başvuruyu kaçıran depremzedelere müjdeli haber geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar gören ya da yıkılan ve hak sahipliği başvurusunu kaçıranlar için 1 günlük ek süre verildi.

İçişleri Bakanlığı, kaçak inşaatlar sebebiyle Çeşme Belediyesine soruşturma izni verdi!

İçişleri Bakanlığı, yıkım kararı verilmiş olan 12 binayı yıkmadığı için Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki bürokratı hakkında soruşturma izni verdi.

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Ticaret Bakanı Bolat, KOOP-DES'te kadın kooperatiflerine ilişkin hibe tutarlarının artırıldığını açıkladı. Peki, Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

İşsizlik maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak? En az bu kadar maaş alınacak! 

Yeni asgari ücret ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken işsizlik maaşına gelecek zam merak konusu oldu. Peki yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak?

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?

Türkiye 28 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek? İşte detaylar...

Orhun Kartal ne iş yapıyor? Kaç yaşında?

Türk iş insanı ve yönetici olarak tanınan Orhun Kartal ne iş yapıyor? Orhun Kartal kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Kamu işçisi zamlı maaşlarını ne zaman alacak? En düşük kamu işçisi maaşı kaç TL? Rakamlar bir bir verildi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin merakla beklediği zam oranını duyurdu. Bunun ardından maaşların kaç lira olduğu merak edilmeye başlandı. 

En düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? Tek tek hesaplandı! 

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren kamu toplu iş sözleşme protokolü resmen yayımlandı ve beklenen detaylar belli oldu. Peki en düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? 

Panikle ev değiştirmeyin! Başka şehre taşınmayı düşünenler mutlaka bu haberi okusun!

Gayrimenkul uzmanları ani kararla panik havasında bulunduğu şehirden göç etmek isteyenleri önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlar, göç edilecek deprem ve bina güvenliğinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken başka kriterler de bulunduğuna işaret ediyor.

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli alıyor! Bu maaş fırsatı kaçmaz!

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınav Duyurusunu açıkladı. Yüksek ücretli bu iş ilanını kaçıranlar çok üzülecek. İşte detaylar…

O müteahhitler için uyarı! Kaçıyorlar önlem alın!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, "Müteahhitler yurt dışına kaçmaya çalışıyor, hemen yurt dışı çıkış yasağı konulsun” çağrısı geldi.

iştira hakkı kaç sene Haberi

iştira hakkı kaç sene

İştira hakkı süresi!

İştira hakkı, Bir taşınmaz malı belli bir bedelle belli bir süre içinde malikinden satın alabilmek hakkı oluyor. Alım hakkı olarak da ifade edilen iştira hakkı satış vaadi ile karıştırılabiliyor.


Satış vaadinin azami süresi beş yılken hak şerh tarihinden itibaren on sene süreyle hüküm ve sonuç doğurabiliyor. 


İştira sözleşmesinin noterce düzenlenmiş olması gerekiyor.


Türk Medeni Kanuna göre; Tapu kütüğüne şerh verilen alım ve geri alım hakları, şerhde belirtilen süre içinde her malike karşı kullanılabiliyor.


Şerhin etkisi, her durumda, şerhin verildiği tarihin üzerinden on yıl geçmekle sona eriyor.


İştira hakkı ile; B’nin taşınmazını A satın almak istemektedir. B de taşınmazını A’ya satmak istemektedir ancak A’nın şuan parası olmadığı için bugün satın alamamakta ve yarın belki B’nin bu taşınmazı satmaktan vazgeçebilmesi mümkündür. Buna karşı alım...