23 / 06 / 2024

İstisnaya konu olacak gayrimenkuller

İstisnaya konu olacak gayrimenkuller

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde istisnaya konu olacak gayrimenkuller başlıklı konuyu kaleme aldı. İstisna, kurumların en az iki tam yıl süreyle (730 gün) aktiflerinde yer alan taşınmazlarının satışından doğan kazançlara uygulanacak.

En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor! 10 bin TL maaş alan emekliler hemen bakın!

Emeklinin Temmuz 2024 zammı ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. En düşük emekli maaşı için konuşulan rakam ortaya çıktı. Peki 10 bin TL maaş alan emeklilerin maaşı Temmuz 2024'te ne kadar olacak? 

'Gram altın 3 bin TL olacak' diyen İslam Memiş'ten elinde TL olanlara yeni uyarı geldi!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Eline Türk lirası geçmiş yatırımcılara öneriler veren Finans Analisti İslam Memiş "Gram altın 3000 TL olacak" tahminini de tekrarladı.

Dolar 20 lira mı olacak? İslam Memiş'ten net açıklama geldi! Sakın dolarla borçlanmayın!

Seçim sonrası dolar kurunda düşüş başladı. Dolar/TL kuru düşüşe geçerken 20 lira olacağı iddiaları konuşulmaya başlandı. Peki dolar 20 TL mi olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten net yanıt geldi.

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Emekliler için masadaki 3 formül ortaya çıktı: Yeni ikramiyeler ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli ikramiyeleri için ilk zam sinyalleri geldi. Peki emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Mevduat faizleri daha da mı artacak? İşte kulislerdeki o konuşma! 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından mevduat faizleri ile ilgili kulislerde konuşulan bir bilgiyi verdi. Peki mevduat faizleri ne olacak? İşte Babuşcu'nun o açıklaması ve verilen yanıtlar...

Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Çelik, Elbistan’ın 100 yılını kapsayacak bir imar planına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Bize görev tevdi edilmesi durumunda hazırlayacağımız imar planı, Elbistan’ın yeni anayasası olacak” şeklinde konuştu.

Yeni asgari ücret 18,813 TL mi olacak? İşte gündemde konuşulan yeni yıl maaşları...

Asgari ücret zammı yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Asgari ücret zammı için masada farklı oranlarda zamlar konuşuluyor. Bu zamlarda biri de 18,813 TL maaş ödemesi. Peki, asgari ücret yeni zammı ne kadar olacak? İşte o rakamlar...

Memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmenler ne kadar maaş alacak? Peş peşe açıklandı!

Memur ve memur emeklisinin iki senelik zam oranı ne olacak? Bundan sonraki süreçte neler yaşanacak? Taraflardan açıklamalar ne zaman gelecek? Zam oranı belli oldu mu? Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halil Erdem Gültekin, katıldığı bir canlı yayında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Selçuk Geçer ilk kez bu kadar kesin konuştu! Dolar eylülde tam tamına bu kadar olacak! Sakın satmayın...

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer Eylül ayında doların ne kadar olacağını söyleyerek, ilk kez bu kadar kesin konuştu. 

İstisnaya konu olacak gayrimenkuller Haberi

İstisnaya konu olacak gayrimenkuller

İstisna, kurumların en az iki tam yıl süreyle (730 gün) aktiflerinde yer alan taşınmazlarının satışından doğan kazançlara uygulanacaktır. 


Taşınmazlar, 4721 sayılı Medeni Kanunun 704. maddesinde arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ile kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler olarak belirlenmiştir. İstisnanın daha önceki uygulamalarında aranan taşınmazın Türk Medeni Kanunu'nun 705. maddesi gereğince kurum adına tapuya tescil edilmiş olması koşulu bundan sonra da aranacaktır. Taşınmaz tanımına, taşınmazın bütünleyici parçası niteliğinde olan unsurlan girecek, taşınmazın eklentisi niteliğinde olan unsurlar girmeyecektir. Bütünleyici parça, Türk Medeni Kanunu'nun 684. maddesinde, "Bir şeye malik olan kimse, o şeyin bütünleyici parçalanna da malik olur. Bütünleyici parça, yerel âdetlere göre asıl şeyin temel unsuru olan ve o şey yok edilmedikçe, zarara uğrablmadıkça veya yapısı...