02 / 05 / 2024

İSUnun sıkıntısı çözümleri

İSUnun sıkıntısı çözümleri

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinde arıtılan sulardan geri kazanım suyu elde edilerek sanayi ve yeşil alan sulanmasında kullanılması için yatırımlarını sürdürüyor.

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Nakit sıkıntısı mı çekiyorsunuz? QNB Finansbank size ihtiyaç kredisi ile yardımcı olabilir

Nakit ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlayan QNB Finansbank kaçırılmaz bir fırsat sundu. Ekonomik sıkıntı çeken kişilerin maddi durumlarını kolaylaştıracak ihtiyaç kredisi ile etkili çözüm sağlıyor. 70 bin TL değerinde olan kredi sağlamasıyla kolay ödeme seçenekleri de sunuyor. 

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

Toyota parça tedariği sıkıntısı yüzünden üretimi durdurma süresini uzattı

Pandemi döneminde başlayan parça tedariği sıkıntısı salgının etkisi hafiflemesine rağmen devam ediyor. Japon otomotiv devi Toyota, tedarik sıkıntısı nedeniyle üretime ara verdiği fabrikalarda işbaşı tarihini yeniden uzattı. İşte detaylar..

Hilti Türkiye'den şantiyelerdeki en karmaşık süreçler için mühendislik çözümleri!

Hilti Türkiye, şantiyelerdeki en karmaşık süreçler için mühendislik çözümleri sunuyor. Konuyla ilgili detayları Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan anlattı. İşte detaylar...

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

Erdemir Mimarlık Ve Yapı Çözümleri Limited Şirketi kuruldu!

Erdemir Mimarlık Ve Yapı Çözümleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gonca Erdemir Öztürk tarafından kuruldu.

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Şırnak'ta imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısı çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

İzmir Kemalpaşa'nın konut alanı sıkıntısı çözülmeli!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısında bulundu. 

İSUnun sıkıntısı çözümleri Haberi

İSUnun sıkıntısı çözümleri

ISU Genel Müdürlüğü, ülkemizin en önemli sanayi tesislerinin başında gelen TÜPRAŞ'ın su ihtiyacını karşılamak için geri kazanım suyu yatırımına devam ediyor Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinde arıtılan sulardan geri kazanım suyu elde edilerek sanayi ve yeşil alan sulanmasında kullanılması için yatırımlarını sürdürüyor. 


Kullar ve Plajyolu Arıtma Tesisleri'nde çalışmalar tamamlanma aşamasına gelirken TÜPRAŞ'ın kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projeye de bir süre önce başladı. Önemli miktarda su tasarrufu sağlaması hedeflenen projeler, toplam 11 milyon 750 bin TL'ye mal olacak. 


ÜÇ NOKTADA UYGULAMA 


Bölgede yaşanan kuraklıktan dolayı bir dizi önlem alan İSU Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinde arıtılan çıkış sularını değerlendirmek için geri kazanım suyu (grisu) projesi geliştirdi. Tesislerin çıkış sularının ultraviyole ışınları ile ikinci bir arıtmadan geçirilmesini sağlayan UV sistemi,...