08 / 05 / 2024

işyeri hibe harç oranları

işyeri hibe harç oranları

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Ödenecek harçlar da satış işlemine göre yüksek oluyor. Peki, işyeri hibe harcı 2017 ne kadar?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

İş yeri tapu harcı 2021!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2021...

İş yeri tapu harcı 2020!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2020...

İş yeri tapu harcı 2019!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2019...

İşyeri tapu masrafı 2017!

Geçtiğimiz Mart ayında alınan bir karar ile 30 Eylül 2017 tarihine kadar uygulanmak üzere tapu harçlarında indirim yapıldı. İşte yeni işyeri tapu masrafı 2017..

Konut ve iş yeri stoku canlanacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tapu harçlarında yapılan indirimle ilgili değerlendirmede bulundu. Ağbal, "Bu düzenleme ile özellikle konut ve iş yeri stokunda piyasada bir canlanma meydana gelecek." diye konuştu.

İşyeri hibe harcı 2017!

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Ödenecek harçlar da satış işlemine göre yüksek oluyor. Peki, işyeri hibe harcı 2017 ne kadar?

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

İşyeri hibe harcı 2016!

Tapuda taşınmaz mal devri hibe işlemi ile de yapılabiliyor. Peki, bir işyerinizin olduğunu ve hibe etmek istediğini düşünelim. Bu durumda 2016 yılında yapılacak bu devir işlemi için ne kadar hibe harcı ödenir? İşyeri hibe harcı 2016 ne kadar?

Tapuda hibe harç oranı 2015!

Taşınmaz mal için bir bedel beklemeden bir başkasının mülkiyetine geçirilmesi hibe olarak tanımlanıyor.Her sene tapu hibe harç oranları yeniden hesaplanıyor.İşte tapuda hibe harç oranı 2015!

Korumalı işyeri nasıl olunur?

Korumalı işyeri işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla korumalı işyerleri oluşturuluyor. Peki korumalı işyeri nasıl olunur? İşte yanıtı...

Korumalı işyeri nedir?

Korumalı işyeri statüsü için en az sekiz bireyin çalıştığı işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünün kazanılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki korumalı işyeri nedir?

işyeri hibe harç oranları Haberi

işyeri hibe harç oranları

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Tapu bağışında ödenecek harçlarda satıştan daha yüksek oluyor. 


Tapu bağış işlemi bilindiği üzere, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Hibe işlemi, rücu şartı ile de yapılabiliyor. Rücu şartı ile bağış; bağışı kabul edenin bağışı yapandan önce ölmesi halinde, mülkiyetin bağışı yapana geri dönmesine deniyor.


Peki, işyeri hibe işlemleri için hangi belgeler gerekli olur? İşyeri hibe harcı 2017 ne kadar olarak ödenir?


2017 harçlar listesine göre, gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı...