04 / 05 / 2024

işyeri indirimli çöp vergisi

işyeri indirimli çöp vergisi

Belediye gelirlerinden olan çevre temizlik vergisi mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki, indirimli çöp vergisi 2015 ne kadar?

Yüzde 20 indirimli iş yeri ve konutlara yoğun talep! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 kentte iş yeri, konut ve otel satışı yapacak. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirimli satışa vatandaşlardan yoğun talep var.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

Pırlanta bilekliklerde yüzde 40 indirim! İşte Atasay pırlanta bileklik 26 Eylül 2022 fiyat listesi

Pırlanta bileklik almak isteyen binlerce kişi indirimli pırlanta bileklik fiyatlarını araştırıyor. Pırlanta bileklikler Atasay'da yüzde 40 indirimle satılıyor. Peki Atasay Pırlanta bileklik fiyatları en kadar? Atasay Atasay Pırlanta bileklik fiyatları kaç TL?

İş yeri sahiplerine şok! Vergi iadesi alınamayacak mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde iş yeri sahiplerinin vergi iadesi alıp alamayacağını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Mülk sahipleri vergi iadesi alamayacak' başlıklı yazısı...

İş yeri kiracılarına stopaj ve KDV indirimi!

İş yeri kiracılarına müjdeli bir haber daha geldi. Kira sözleşmesi gereği gelecek yıla sarkan kiralar, yıl sonuna kadar ödenirse gelecek yılın ödemeleri için indirimli vergi fırsatı sunulacak...

Yönetici binada iş yeri açabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Bizim binada bir yönetici var, üç yıldır ne toplantıya davet ediyor ne alınan kararları bildiriyor. Bir de binanın altını kazıp kendine iş yeri açıyor, kaldırıma merdiven yapıp bir de kapı koyuyor. Bu yönetici ile ben nasıl başa çıkayım?" sorusunu yanıtladı...

İndirimli çöp vergisi 2016!

Çöp vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Peki, indirimli çöp vergisi 2016 nedir, ne kadardır?

İşyeri çöp vergisi muafiyeti!

İşyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de bulunıyor. Bu verginin ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, işyeri çöp vergisi muafiyeti var mı? İşyeri çöp vergisi muafiyeti nedir?

İşyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

İşyeri çöp vergisi belediyeye iki eşit taksitte ödenebiliyor. 2015 yılı çöp vergisinin ilk taksiti en son Haziran ayının başında ödendi. Peki, işyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

İşyeri çöp vergisi beyannamesi örneği!

İşyeri çöp vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, işyeri kullanıcıları tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için belediyeye beyanname veriliyor. İşte işyeri çöp vergisi beyannamesi örneği..

İşyeri çöp vergisini kim öder?

Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nasıl ödenir? İşyeri çöp vergisini kim öder?

işyeri indirimli çöp vergisi Haberi

işyeri indirimli çöp vergisi

İndirimli çöp vergisi 2015!

Belediye gelirlerinden olan çevre temizlik vergisi mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. 


2464 sayılı Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin onikinci fıkrasında, “Bakanlar Kurulu; beşinci fıkradaki tarifede yer alan bina gruplarını belirlemeye ve bu maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarında yer alan tutarları yöreler, belediyelerin nüfusları ve bina grupları itibarıyla ayrı ayrı dörtte birine kadar indirmeye veya yarısına kadar artırmaya yetkilidir.” hükmü yer almaktadır.


Bu hükmün verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2005/9817 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının(3) 7 nci maddesine göre; konut, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar için belirlenen tutarlar, büyükşehir belediye sınırları içinde bulunanlar hariç olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5.000’den az olan belediyelerde %50 indirimli olarak uygulanacaktır.


Buna göre,...