12 / 05 / 2024

işyeri kiracının çıkarılması

işyeri kiracının çıkarılması

İşyerini kiraya veren mal sahibinin kiracısını çıkarabilmesi için Kanunda belirtilen haklı nedenlerden birinin meydana gelmiş olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısının tahliyesi nasıl olur? İşte yanıtı..

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

O ilde bir iş yeri satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesine bağlı bir iş yeri satılığa çıkarıldı. Açık artırma usulüyle satılacak arsa için 30 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Uygun fiyata ev ve iş yeri arayanları müjde! TOKİ 43 ilde konut, 17 ilde iş yeri satacak! İşte başvuru tarihi...

Ev ve iş yeri satın almak isteyenlere güzel haber TOKİ'den geldi. TOKİ, 43 ilde konut, 17 ilde iş yeri satışı yapılacağını ilan etti. İşte başvurulara ilişkin tüm detaylar...

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...

İş yeri kira artış oranları Meclis'te! Yüzde 30'la sınırlandırılsın teklifi verildi! 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iş yeri kiraları için bir kanun teklifi sundu. Bu kapsamda, iş yeri kiralarının sabitlenmesi öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Kira sözleşmesi bitmeden iş yeri kiracısı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yeri dönüşüyor!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yerinin dönüştüğünü söyledi.

İş yeri kiracıları dikkat! Hangi giderde muafiyet yok?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, 16 bağımsız bölümlü bir binadan iş yeri kiraladığını belirtti. Merkezi ısınma sistemine ihtiyacı olmadığı için petekleri söktüğünü dile getiren okuyucu, bu durumda yakıt bedeli ödeyip ödemeyeceğini sordu.

İzmir Çiğli'de 12 milyon TL'ye icradan satılık arsa ve iş yeri binası!

T.C. Karşıyaka 3. İcra Dairesi, İzmir ili, Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi, 18 Cilt, 1737 Sayfa, 72 ada, 4 parselde yer alan arsa ve iş yeri binasını 12 milyon 41 bin 24 TL'ye satıyor...

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

işyeri kiracının çıkarılması Haberi

işyeri kiracının çıkarılması

İşyeri kiracısının tahliyesi nasıl olur?

İşyerini kiraya veren mal sahibinin kiracısını çıkarabilmesi için Kanunda belirtilen haklı nedenlerden birinin meydana gelmiş olması gerekiyor. 


Örneğin, işyeri sahibi, eşi veya çocukları kiradaki gayrimenkulü meslek veya sanat amacıyla işyeri olarak kullanacaksa kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Bunun için kira kontratının bitimini takiben bir ay içinde dava açılabiliyor.


Bunun yanı sıra, işyerinin esaslı tamir, yeniden inşa veya imar, tevsi, tadile ihtiyacı varsa yine kiracı işyerinden tahliye edilebiliyor.


İşyeri sahibi gayrimenkulü yeniden inşa ettirmek veya içerde büyük çaplı tamirat, genişletme veya değişiklik işlemi yapmak istiyorsa bu nedenle taşınmazı boşalttırabiliyor. Kira sözleşmesinin bitimini takiben bir ay içinde dava açılabiliyor.


Yeniden iktisap eden şahsın işyeri veya mesken ihtiyacı durumu ise şu şekilde özetleniyor: Kiradaki bir gayrimenkulü satın alan veya ona sahip olan kişi burayı...