02 / 05 / 2024

işyeri tapu harç oranları

işyeri tapu harç oranları

İşyeri tapusu gerçek bir kimsenin adına olabildiği gibi tüzel bir kimse adına da olabilior. İki işlem için de aynı oranda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, işyeri tapu harcı 2016 ne kadar?

İşyeri tapu masrafı ne kadar?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu müdürlüklerinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen hizmet karşılığında belli oranlarda tapu masrafının ödenmesi gerekiyor. Peki, iş yeri tapu masrafı ne kadar?

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Evi, arsası ve iş yeri olanlara zamlı vergi şoku! Ocak'ta yüzde 61.46 zam geliyor! Tapu sahipleri dikkat!

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.93 olarak açıklanmasıyla emlak vergisinin ne kadar zamlanacağı belirlendi. 2023'de emlak vergisi yüzde 61.46 zamlı ödenecek. Konut, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul türüne ve büyükşehir ile büyükşehir olmayan şehirlere göre oranlar değişecek. İşte merak edilenler..

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

İş yeri tapu harcı 2021!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2021...

İş yeri tapu harcı 2020!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2020...

Ali Özsoy: Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

İş yeri tapu harcı 2019!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2019...

Tapu harçları 2019!

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 82 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yayımlandı. İşte tapu harçları 2019..

Konut ve işyeri satışlarında indirim fırsatı!

Konut satışlarında KDV, konut ve işyeri satışlarında tapu harcı indirimi yapılıyor. Bu indirimlerin konut sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor. 

Tapu harçlarının düşürülmesi olumlu ancak oranlar yeterli değil!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, tapu ve KDV'de yapılan indirimlerin sektör açısından olumlu gelişmeler olduğunu, sektörün daha da hareketlenmesi için yüzde 1,5’e düşürülen tapu harçlarının en fazla yüzde 0,5’te sabitlenmesi gerektiğini belirtti...

işyeri tapu harç oranları Haberi

işyeri tapu harç oranları

İşyeri tapu harcı 2016!

Taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Konut, arsa ve arazilerin yanı sıra dükkan ve ofis gibi taşınmazların devir işlemleri de burada yapılıyor.


Ayrıca işyeri tapusu gerçek bir kimsenin adına olabildiği gibi tüzel bir kimse adına da olabilior. İki işlem için de aynı oranda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ancak gerekli olan belgeler birbirinden farklı olabiliyor.


Tüzel kişi adına yapılacak tapu işlemleri için gerekli olan belgeler;

- Şirket yetkilisinin imza sirküleri,

- Şirket vergi levhası aslı ve örneği, son yönetim kurulu seçiminin bulunduğu sicil gazetesi örneği,

- Şirket adına satışta bulunacak vekil ise düzenleme şeklinde yapılmış vekaletin aslı,

- Söz konusu gayrimenkulün ilgili belediyeden alınmış harca tabi rayiç değer ve vergi borcu yoktur yazısı.


Gerçek kişi adına yapılacak tapu işlemleri için gerekli olan...