01 / 05 / 2024

işyerinin kira gelir vergisi

işyerinin kira gelir vergisi

İşyerini veya evini kiraya verip gelir elde eden kimseler bazı şartlarda vergi ödüyor. Elde edilen gelirin kira istisnasını aşması halinde kira vergisi ödeniyor. İşte kiraya verilen işyerinin vergisi 2015...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, iş yeri kira gelir vergisinde kesinti 2021 ne kadar? İşte İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021....

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

Kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında işyeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Mart'ta başladı. Kira gelirleri elde eden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek. Peki, kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

İşyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, işyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı!

Geçtiğimiz sene evini ya da işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler için kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı. Beyannameler 26 Mart akşamına kadar verilebilecek..

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

2018'de kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile kira gelir vergisindeki yeni götürü gider uygulamasına açıklık getirildi. Peki, yeni götürü gider uygulaması ile kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

işyerinin kira gelir vergisi Haberi

işyerinin kira gelir vergisi

Kiraya verilen işyerinin vergisi 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.


Kanun kapsamında vergiye tabi tutulan mallar arasında mesken ve işyerleri de bulunuyor. İşyerini veya evini kiraya verip gelir elde eden kimseler bazı şartlarda vergi ödüyor.


Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Elde edilen gelirin kira istisnasını aşması halinde kira vergisi ödeniyor.


1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında kiraya verilerek gelir elde edilen işyerleri için istisna bedeli 27 bin TL olarak belirlendi.


Buna göre, işyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını 2014 yılı için 27.000 TL aşanlar beyanname vererek vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Konut ve işyeri kira...