29 / 04 / 2024

İtalya hayalet şehir

İtalya hayalet şehir

İtalya'nın güneyinde bulunan kasabalar 'hayalet şehir'e dönüştü. Yetkililer kasabalara taşınanlara 10 bin dolar teşvik vereceğini açıkladı.

Metropoller 'hayalet şehir' mi olacak?

Kovid-19 pandemisi sebebiyle birçok çalışan 'Evden çalışma'ya geçti. Salgın ile evlerimiz evlerimiz olmaktan çıkıyor mu? Büyük şehirlerden göçler başlayacak mı? Ofisler ne olacak, kiralar nasıl değişti? İşte pandeminin etkilediği ofis pazarı...

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Rum yetkili açıkladı: Maraş açılma safhasına geldi, engel olunmadı!

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis yaptığı açıklamada 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler tarafından açılma safhasına getirildiğini ve engel olunmadığını belirtti.

Kapalı Maraş yıl sonuna açılabilir!

(KKTC) iktidar partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın yıl sonuna kadar açılabileceğini söyledi.

Kapalı Maraş'ın açılma süreci hızlandırılıyor!

Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, koronavirüsle beraber 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması hakkında çalışmalar hızlandı. 46 yıl boyunca kapalı olan "Hayalet Şehir" in yeniden faaliyete geçmesi için yol haritası belirlendi.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ta bazı bina ve oteller yıkılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'ın askeri bölge statüsünden sivil statü olarak değişmesi gerektiğini ifade etti. Ersin Tatar, " Şehirde bazı binalar sahipleri tarafından tamir edilecek, bazıları da yeniden inşa edilmek için yıkılacak." dedi...

Kapalı Maraş'a Marmarisli turizmcilerden yatırım isteği!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 46 yıldır kapalı olan ve 'Hayalet şehir' olarak bilinen Maraş'a, Marmarisli turizmcilerden yatırım yapma isteyi geldi...

Yeni Maraş, 10 milyar dolarlık yatırım istiyor!

Hayalet şehir Maraş'ın açılması için yapılan toplantıda, bölgenin canlandırılması kararı alındı. 46 yıldır kapalı bulunan bölgenin alt yapısının yenilenmesi ve imarı için 10 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyaç var...

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş' için 46 yıl sonra ilk toplantı yapılacak!

Türkiye ile KKTC, Kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik önemli bir süreci başlatma kararı verdi. Bu kararla 46 yıl sonra kapalı Maraş’ta ilk kez Maraş’ın açılmasına yönelik uluslararası hukukun da gözetildiği, “hukuki ve siyasi” kararların ortaya konulacağı bir toplantı gerçekleşecek...

İtalya hayalet şehir Haberi

İtalya hayalet şehir

İtalya'nın güneyinde bulunan kasabalar 'hayalet şehir'e dönüştü. Kasabalarını canlandırmak ve nüfusu artırmak isteyen yerel yönetimler daha önce 1 dolar ve 1 Euro’ya evleri satışa çıkarmıştı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, hayalet kasabayı canlandırmak isteyen yetkililer, insanları bu kasabalarda yaşamaya teşvik etmek için  taşınanlara 10 bin dolar ödeme yapmayı vaat ediyor. İşte detaylar…

İtalya'ya bağlı bazı kasabalarda nüfus git gide azalıyor. Hayalet şehre dönüşen kasabalar için yeni teşvikler başladı. Sadece 320 nüfusu buşunan Borgomezzavalle'de bebek sahibi olanlara 1000 Euro'dan fazla ödeme yapılacağı açıklandı.

Borgomezzavalle Belediye Başkanı Alberto Preioni, CNN'e yaptığı açıklamada, ''Yatırım yapacak çok paramız var ancak gençlere ve çocuklara ihtiyacımız var'' dedi.

İtalya'nın kuzeyinde bulunan, Alp Dağları eteklerinde yer alan Piedmont bölgesindeki Locana Köyü, köye taşınanlara 10 bin...