02 / 05 / 2024

İTÜ Kariyer Merkezi yeteneğe dokun

İTÜ Kariyer Merkezi yeteneğe dokun

DOKA Kalıp İskele, 22-25 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen İKZ’16 etkinliğinde geleceğin mühendisleri ile buluştu. Öğrenciler, DOKA’nın “güvenli, hızlı, verimli” felsefesine uygun iskeleleri kurmak için yarıştı.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

2012'den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!

Blokzinciri güvenliği şirketi SlowMist tarafından sürdürülen bir araştırma, merkezi kripto para borsalarının 2012 yılından bu yana siber suçlulara 11 milyar dolar çaldırdığını bildirdi.

Bu araştırma emeklilerin canını sıkacak! İkramiyeler şimdiden eridi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi (DİSK-AR)'ın yayımladığı araştırmaya göre, emeklinin resmi enflasyona göre 5 senelik ikramiye kaybı 10 bin TL'ye yaklaştı.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Asgari ücret cebe girmeden buhar oldu! fark 20 bin liraya yaklaştı 

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi (BİSAM), 2022’nin paylaştığı son açlık-yoksulluk sınırı bilgilerini paylaştı. BİSAM'ın paylaşımı 8500 TL'lik asgari ücret oranı baz alındığında Yoksulluk sınırı ile asgari ücret arasındaki fark 20 bin liraya yaklaştı.

Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturulacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması için adımlar atıldığını ve yol haritasının yıl sonuna kadar netleşeceğini söyledi.

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Sahibindencom işbirliğiyle hazırladığı “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık konut piyasasındaki değişimleri incelendi. İşte detaylar...

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

TÜGVA'da kira tartışması!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Tunceli’de sivil toplum kuruluşları ve halkın, dinci yapıların örgütlenmesine karşı giriştiği mücadele üzerine Tunceli Temsilciliği tabelasını indirmişti. Dersim Araştırmaları Merkezi’nin (DAM), vakıfa bu kuruluşlar için kira bedelinin alınıp alınmadığını sordu.

İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi açıldı!

Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar ve Avrupa’dan gelen birçok hastaya tedavi hizmeti veren Batıgöz Sağlık Grubu’na ait İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi Hatay’da açıldı. 

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İTÜ Kariyer Merkezi yeteneğe dokun Haberi

İTÜ Kariyer Merkezi yeteneğe dokun

İTÜ Kariyer Merkezi tarafından bu yıl “Yeteneğe Dokun” teması ile düzenlenen İKZ’16, İTÜ’nün dört ayrı yerleşkesinde farklı sektörlerden güçlü markaları öğrencilerle buluşturdu. Dünyanın kalıp iskele uzmanı DOKA, İTÜ Ayazağa yerleşkesinde inşaat mühendisliği öğrencileri bir araya gelerek güvenli, hızlı ve verimli bir şekilde nasıl bir iskele kurulabileceği üzerine etkinlik düzenledi.


DOKA,  en güvenli iskeleyi kuracak öğrencilere staj imkanı sunacak bir yarışma düzenledi. “Güvenli İskele Kurma” yarışmasında amaç, öğrencilere güvenli bir iskele sisteminde olması gerekenleri uygulamalı olarak gösterebilmekti. Bu doğrultuda, inşaat mühendisliği öğrencileri tarafından dörder kişilik gruplar oluşturuldu. Gruplardan kendilerine verilen çizime uygun, en güvenli ve hızlı iskeleyi kurmaları istendi. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterilen yarışmada, DOKA ekipmanları ile hızlı iskele kurulumunun yanı sıra iş ve işçi güvenliğinin ön planda tutulduğu kurulumlar...