07 / 05 / 2024

itü Yapı Bilgi Modellemesi Uzmanlık Sertifikası

itü Yapı Bilgi Modellemesi Uzmanlık Sertifikası

İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye' nin ilk iş kazasına çare olacak sertifika programını geliştirdi. BIM uzmanlığı projesiyle şantiyenin prototipi hazırlanarak her türlü risk analiz edilecek..

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Bilgiçler Yapı AKTİM Çarşı lansman için gün sayıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bilgiçler Yapı, 2023 yılını 3 milyar 100 milyon TL’lik yeni projesi AKTİM Çarşı - Ofis projesinin temel atma hazırlıklarıyla tamamladı.

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını bildirdi. 

Yiğit Eğitim Araçları İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yiğit Eğitim Araçları İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yiğit Eğitim Araçları İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Arnavutköy'de yapıldı.

Bilgiçler Yapı'dan Bayrampaşa'ya ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni proje! Yakında ön satışta!

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'da 3,1 milyar liralık yatırımla ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni bir projeye imza atacak. İşte ayrıntılar...

Yiğit Arslan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yiğit Arslan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yiğit Arslan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Şişli'de yapıldı.

Falema Turizm İnşaat Reklam Bilgi Teknolojileri Taşımacılık Gıda Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı!

Falema Turizm İnşaat Reklam Bilgi Teknolojileri Taşımacılık Gıda Koz.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Falema Turizm İnşaat Reklam Bilgi Teknolojileri Taşımacılık Gıda Koz.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkezi Arnavutköy'de yapıldı. 

Soyyiğit Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Soyyiğit Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece’de  150 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Soyyiğit tarafından kuruldu.

İnşaat sürecinde israf nasıl önlenir?

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Yapı Bilgi Modellemesi'ni (BIM) inşaat çalışmalarında verimliliği artırmak ve israfın önüne geçiyor.

Özeryiğit Yapı Malzemeleri Elektrik Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özeryiğit Yapı Malzemeleri Elektrik Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Sinan tarafından kuruldu.

Ordu'da kaçak yapılaşmaya geçit yok! 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu sahilinde kaçak yapıların birer birer ortadan kaldırıldığını dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Zübeyr Yiğit Demir Çelik Yapı Malzemeleri Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zübeyr Yiğit Demir Çelik Yapı Malzemeleri Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zübeyr Yiğit tarafından kuruldu.

itü Yapı Bilgi Modellemesi Uzmanlık Sertifikası Haberi

itü Yapı Bilgi Modellemesi Uzmanlık Sertifikası


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), inşaat sektöründeki iş kazalarını en aza indirgemek için Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir projeyi hayata geçiriyor. 3D yazılım firmalarından Autodesk işbirliğiyle Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) Uzmanlık Sertifika Programı başlatan üniversite, iş kazalarını önlemeyi hedefliyor. İnşaat sektöründe maliyet ve zamandan tasarruf sağlayan program kapsamında, inşa edilecek binaların önce tam teşekküllü sanal bir prototipi çıkarılacak. 


ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR 

Elemanların aynı yerde çakışması, işin zamanında yetişmemesi, olası iş kazaları gibi tüm riskler önce bu sanal model üzerinde analiz edilecek. ABD ve Kuzey Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yeterli sayıda uzman işgücü oluştuktan sonra, kamu projelerinde de BIM kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi öngörülüyor. 12 Ocak-3 Mart 2015 arasında, iki haftalık sürelerle verilecek toplam üç modülden oluşan eğitim programının yeniliklere kapı açan üniversite-sanayi-işbirliği...